Beograd

Општина Палилула позива грађане да узму учешће у оквиру уметничког пројекта Outings који организује Француски институт у Србији

Француски институт у Србији, у сарадњи са Галеријом Матице српске из Новог Сада и београдском општином Палилула организује отворени позив за радионице у оквиру уметничког пројекта Outings.

Оутингс пројекат настао је ангажовањем француског уметника Julien de Casabianca у жељи да дела из музејских колекција учини доступним грађанима који немају често прилику да бораве у музејима.

Пројекат се састоји из две радионице у оквиру којих ће учесници заједно са уметником вршити одабир ликова са слика из колекције Галерије Матице српске, које ће уметник фотографисати, да би их уз посебан поступак штампања увећао ради аплицирања на зграде које се налазе на територији општине Палилула.

Том приликом сваки учесник моћи ће да одабере личност са једне слике и украси једну палилулску зграду. Поред двадесет зграда које ће на тај начин постати својеврсна изложба на отвореном, Палилулу ће красити и једна фреска приближног формата од 15x7 метара.

Учешће у радионицама које ће се одржавати од 10. до 14. јула је бесплатно, а учесници морају бити пунолетни грађани и пријавом се обавезују да буду присутни на обе радионице.

Пријављивање и питања на маил: branislav.glumac@institutfrancais.rs

Палилула линкови
Наша кућа Палилула