Beograd

Састанак поводом путовања ђака генерације на Крф "Стопама наших предака"

Ђаци генерације 17 палилулских основних школа боравиће пету годину заредом на Крфу од 15. до 30. августа у оквиру акције "Стопама наших предака", која се реализује у сарадњи часописа за децу Српске православне цркве "Светосавско звонце" и Градске општине Палилула.

Поводом предстојећег путовања одржан је састанак са родитељима и ученицима 28. јуна, на коме је било речи о садржају боравка деце на Крфу. Састанку је присуствовао члан Већа Градске општине Палилула Станко Гујаничић и представници Српске православне цркве и "Светосавског звонцета".

 Гујаничић је захвалио СПЦ на сарадњи и изразио задовољство што најбољи палилулски основци имају прилику да обиђу историјске знаменитости из Првог светског рата и проведу време у дружењу и стицању нових знања о српској традицији. Он је истакао да општина Палилула увек подржава сваку овакву акцију, која доприноси знању и образовању најмлађих генерација о највећим вредностима  српске историје и да ће се трудити да се акција  "Стопама наших предака", у будућности још више развија и унапреди.

Поред посете спомен обележјима ученици ће бити ангажовани у различитим радионицама - учење руског и грчког језика, часови калиграфије, сликања, цртања, глуме, писања поезије, спорт, а проводиће време и у  купању и сунчању на крфским плажама.


 

Палилула линкови
Наша кућа Палилула