Beograd

Општина Палилула изградила нови паркић у насељу Стара Борча

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић обишао је данас дечји паркић  који је Општина изградила у насељу Стара Борча, између улице Соње Маринковић и Личке улице, на простору од 250 метара квадратних са различитим садржајима за игру и рекреацију.

 


Јовичић је истакао да је насеље Стара Борча добило дечје игралиште на које су грађани чекали десет година, иако су се дописима у ранијем периоду више пута обраћали Општини да се оно изгради.

"Десет година грађани су се дописима обраћали Општини да се у овом насељу где је густа насељеност, где имамо велики број деце изгради дечје игралиште, али то није урађено због немарности неких пре нас. Ми смо успели да изградимо и поклонимо деци ово прелепо игралиште у којем они могу да проводе своје време", рекао је Јовичић.

Он је навео да је Општина Палилула издвојила 25 милиона динара за дечја игралишта у овој години  и да ће  поред ове локације, такође, у Борчи код стадиона БСК изградити још једно дечје игралиште, затим у Вишњици, Вишњичкој бањи, Крњачи и у Котежу.

"Поред тога издвојили смо и пет милиона динара за реконструкцију већ постојећих дечјих игралишта која су изграђена у претходном периоду", додао је први човек Палилуле.

 


Председник Општине се посебно осврнуо на вандализам који појединци испољавају рушењем и уништавањем  реквизита у новоизграђеним паркићима.

"Ми ћемо наставити да улажемо новац и да адаптирамо просторе за нашу децу, али оно што мене плаши као председника Општине је то, што је на делу вандализам. Као што видите преко ноћи, за два дана већ су успели да униште овај кош који се налази у паркићу", рекао је Јовичић.

Поручио је да се вандализам неће трпети и да ће локална самоуправа у сарадњи са полицијом, на рушење одговорити  појачаном контролом од стране и комуналне и редовне полиције.

"Сви они који буду уништавали дечја игралишта, спортска игралишта и све оно што је деци неопходно да би расла и да би проводила своје време на најбољи могући начин, биће санкционисани", нагласио је Јовичић и додао:

"Ми ћемо у будућности гледати да за наше најмлађе суграђане обезбедимо што више оваквих локација, јер као што видите овај осмех и ово што могу да чујем иза својих леђа јесте доказ и показатељ да радимо праве ствари", истакао је председник и најавио да ће Општина планирати да у 2018. години издвоји још више средстава за ову намену.


 

Палилула линкови
Наша кућа Палилула