Beograd

Покренута акција „За зелену Палилулу“

Градска општина Палилула покренула је акцију „За зелену Палилулу“ и тим поводом данас је почело кошење траве и осталог растиња на територији општине.

Акцију су подржале младе спортисткиње кајакашица Оливера Молдован, тенисерка Катарина Бабић и репрезентативка у теквонду Нађа Савковић, као и српски теквондо тренер Драган Јовић, који су уз председника општине Александра Јовичића присуствовали почетку уређења зелених површина.

Јовичић је изразио задовољство што је први дан акције „За зелену Палилулу“ обележен уз подршку звучних имена наших младих талената и спортиста и захвалио Оливери, Катарини и Нађи на подршци.

 

„Шаљемо једну јасну поруку, да је важно чувати нашу животну средину, сређивати зелене површине и уређивати паркове“, нагласио је председник. Он је додао да је осим уређења битно не бацати смеће и отпатке, већ сачувати чистоћу наших урбаних џепова.

Председник општине је најавио да ће у наредних десет дана на левој и десној обали Дунава бити покошене све зелене површине, паркови за децу, прилази школама, болницама, вртићима и свим институцијама које су од великог значаја за функционисање општине.

Поручио је грађанима општине Палилула да доставе допис уколико имају неку примедбу или потребу да се покоси још неки део и додао да ће сви захтеви бити испуњени у наредних неколико дана.

„Веома је важно да наставимо са овим и желимо што више да укључујемо младе у овакве програме“, рекао је Јовичић и указао да су поред младих спортисткиња акцију подржали представници и ученици Основне школе „Јован Поповић“.

Млада кајакашица Оливера Молдован је изразила задовољство што је део данашње акције и захвалила председнику општине и његовим сарадницима што се залажу за чистије зелене површине на Палилули.

Палилула линкови
Наша кућа Палилула