Beograd

Општина Палилула обележила славу Св. Марка у Дому културе Влада Дивљан

Јутрашњом литургијом у Цркви Светог Марка коју је служио Његова Светост Патријарх Иринеј, а након тога паљењем славске свеће и пресецањем колача у Центру за култру „Влада Дивљан“ обележена је крсна слава општине Палилула – Марковдан.

Домаћин славе и председник општине Палилула Александар Јовичић је, пре почетка приредбе у част општинске славе, пожелео добродошлицу свим гостима и поручио да је овај дан важан јер окупља све пријатеље општине који се заједно труде да из године у годину створе грађанима боље услове за живот.

 

„Хвала свима који су дошли, преко 300 људи присуствоваће нашем програму којим ћемо обележити славу, али и поделићемо награде за људе који су у овој години допринели да будемо успешни“, рекао је Јовичић.

Поручио је да ће данас бити додељено преко 15 награда невладином сектору који учествује на територији општине Палилула попут Добровољног ватрогасног друштва и Црвеног крста, али и свим људима који на волонтерској бази и без икаквих интереса несебично помажу у тешким ситуацијама.

"Пуно ми је срце јер је општина Палилула све боље место за живот", нагласио је Јовичић.

Председник је честитао Марковдан свим грађанима који славе овај празник и пожелео им благостање, мир и здравље.

На данашњој церемонији Значка заштите и безбедности на Градској општини Палилула уручена је секретару Црвеног крста Палилуле Славици Мусић, а Плакета за заштиту и безбедност отишла је у руке Добровољном ватрогасном друштву Палилула.

Додељене су, такође, јубиларне награде за десет, двадесет и тридесет година посвећеног труда и рада запосленима у Градској општини Палилула.

Данашњем свечаном програму присуствовали су председник Скупштине града Никола Никодијевић, заменик градоначелника Андреја Младеновић, представници Града, општине Палилула, али и других београдских општина.

 

Палилула линкови
Наша кућа Палилула