Beograd

Општина наставља са акцијом "Треће доба, златно доба"

Градска општина Палилула наставља са акцијом „Треће доба, златно доба“ и данас се више од три стотине најстаријих суграђана ове општине, упркос лошем времену, окупило за још један у низу излета у Војводини.

Пензионере је на пут испратио председник општине Палилула Александар Јовичић који је тим поводом истакао да је општина у последњих девет месеци преко 2.500 најстаријих суграђана послала на излет.

Он је подсетио да су ове туре прошле као вид лепог дружења, уз обиласке најлепших градова и дестинација наше земље попут Тополе, Фрушке горе, Зрењанина, Идвора, Вајфарске пиваре и других војвођанских лепота.

“У наредном период припремамо сијасет лепих и добрих акција где је најважније што желимо да покажемо бригу о нашим најстаријим суграђанима и пензионерима, они су нам подигли земљу и оставили на чување“, нагласио је председник.
 
Према његовим речима, ова акција не представља само бригу за генерације трећег доба, оно што је најважније јесте да у том дружењу са њима долази се до правих података шта је неопходно урадити на територији ове београдске општине.
 
Додао је да су то углавном инфраструктурне потребе, водовод и канализација, уређивање улаза, домова здравља, обданишта...
 
„Директна комуникација са грађанима је прави пут ка бољој, уређенијој и лепшој Палилули и уређенијем и лепшем Београду“, поручио је Јовичић.
 
Пензионери ће данас обићи Панчево, Ковачицу, Идвор и Пивару "Вајферт", а њихов повратак очекује се у вечерњим часовима.

 

Палилула линкови
Наша кућа Палилула