Beograd

Uručena uverenja polaznicima obuke „Put do uspešnog preduzetnika“

Put do uspesnog preduzetnika

„Put do uspešnog preduzetnika“ naziv je dvodnevne obuke u organizaciji Kancelarije za mlade opštine Palilula i Nacionalne službe za zapošljavanje, koju je prošlo 35 mladih sa Palilule.

Uverenje o završenoj obuci koje će im omogućiti da konkurišu za sredstva kod Nacionalne službe za zapošljavanje za otpočinjanje sopstvenog biznisa, uručio im je zamenik predsednika Gradske opštine Palilula Darko Paunović, 25. novembra u Centru za kulturu "Vlada Divljan".

Tom prilikom Paunović je istakao važnost završene obuke za mlade: " Ovaj kurs je izuzetno važan za vas jer ste naučili kako možete svoje ideje da pretočite u konkretne inicijative, zatim kako da makar delimično savladate pravne prepreke i na kraju da pokrenete sopstveni biznis što nije nimalo lako, tržišna utakmica je izuzetno teška", naglasio je Paunović.

Zamenik direktora NSZ - Služba Palilula Siniša Knežević zahvalio je čelnicima opštine Palilula kao poslovnom i socijalnom partneru u ovom projektu i na zalaganju na zajedničkom poslu u rešavanju pitanja nezaposlenosti u Beogradu.

On je objasnio da su polaznici završetkom obuke stekli formalni uslov da konkurišu za finansijska i druga sredstva kod NSZ, kod lokalnih samouprava, Fonda za razvoj, Agencije za mala i srednja preduzeća i svih socijalnih partnera koji dodeljuju novčana sredstva za pomoć pri započinjanju sopstvenog biznisa.

Naveo je podatak da je u ovoj godini sa evidencije NSZ - Službe Palilula zaposleno 4.597 lica.

Takođe, je podsetio da je Vlada Republike Srbije obezbedila za zapošljavanje za narednu godinu četiri milijarde i pedeset miliona dinara od čega 550 miliona dinara za osobe sa invaliditetom.

Uručenju uverenja prisusvovali su članovi Veća opštine Stanko Gujaničić i Marina Ristić.

Put do uspesnog preduzetnika

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа