Beograd

Уручена уверења полазницима обуке „Пут до успешног предузетника“

Put do uspesnog preduzetnika

„Пут до успешног предузетника“ назив је дводневне обуке у организацији Канцеларије за младе општине Палилула и Националне службе за запошљавање, коју је прошло 35 младих са Палилуле.

Уверење о завршеној обуци које ће им омогућити да конкуришу за средства код Националне службе за запошљавање за отпочињање сопственог бизниса, уручио им је заменик председника Градске општине Палилула Дарко Пауновић, 25. новембра у Центру за културу "Влада Дивљан".

Том приликом Пауновић је истакао важност завршене обуке за младе: " Овај курс је изузетно важан за вас јер сте научили како можете своје идеје да преточите у конкретне иницијативе, затим како да макар делимично савладате правне препреке и на крају да покренете сопствени бизнис што није нимало лако, тржишна утакмица је изузетно тешка", нагласио је Пауновић.

Заменик директора НСЗ - Служба Палилула Синиша Кнежевић захвалио је челницима општине Палилула као пословном и социјалном партнеру у овом пројекту и на залагању на заједничком послу у решавању питања незапослености у Београду.

Он је објаснио да су полазници завршетком обуке стекли формални услов да конкуришу за финансијска и друга средства код НСЗ, код локалних самоуправа, Фонда за развој, Агенције за мала и средња предузећа и свих социјалних партнера који додељују новчана средства за помоћ при започињању сопственог бизниса.

Навео је податак да је у овој години са евиденције НСЗ - Службе Палилула запослено 4.597 лица.

Такође, је подсетио да је Влада Републике Србије обезбедила за запошљавање за наредну годину четири милијарде и педесет милиона динара од чега 550 милиона динара за особе са инвалидитетом.

Уручењу уверења присусвовали су чланови Већа општине Станко Гујаничић и Марина Ристић.

Put do uspesnog preduzetnika

Палилула линкови