Beograd

Општина Палилула подржала Сајам послова и пракси "Job Fair 16"

Job Fair

Сајам послова и пракси “Job Fair 16″ под називом „Креирај своју будућност“ отворили су данас у просторијама свечане сале Машинског факултета декани Машинског и Грађевинског факултета и продекан Електротехничког факултета.

Дванести по реду Сајам послова и пракси подржали су технички факултети Универзитета у Београду, Мајкрософт развојни центар Србија, 46 компанија, медији и општина Палилула.

На отварању “Job Fair 16″ декан Машинског факултета др Радивоје Митровић истакао је значај ове манифестације јер, како је нагласио, поред формалног образовања које студенти стичу кроз систем редовног образовања, важно је и да студенти стекну практичне вештине и компетенције које се стичу кроз формални и неформални систем образовања и од изузетног су значаја да се студенти представе на прави начин.

„Циљ нам је да овде студенти стекну предузетничке компетенције, да и сами започињу посао, а не да имамо одливе мозгова и да најбољи одлазе у иностранство“, рекао је Митровић.

Портпарол организације Сајам послова и пракси “Job Fair 16″ Радмила Лалић истакла је да ове године на Сајму учествује 46 компанија које ће понудити праксу или запослење студентима и дипломцима техничко-технолошких и природно-математичих факултета.

„Према нашим истраживањима од двоје или троје студената добије праксу или запослење по компанији, када се све сведе то је број од 100 људи који сваке године добије неки вид запослења, а то је велики број за један овакав пројекат који организују сами студенти“, поручила је Лалић.

Компаније су у могућности да свој рад, доступне праксе и радна места представе студентима, дипломцима и постдипломцима и путем презентација. Презентације ће се одржавати у току сајма, у посебним просторијама.

Основни циљ „Job Fair-а 16″ је да помогне дипломцима и постдипломцима, али и свим студентима који траже посао или стручну праксу, тако што це им омогућити директан контакт са компанијама из различитих области пословања, а уједно и дати могућност да се по први пут сусретну са писањем биографија.

У исто време Job Fair помаже и компанијама тако што им обезбеђује високо квалификован кадар, као и базу података са биографијама студената који су посетили сајам или оставили биографије преко званичног сајта „Job Fair-а 16″.

На овај начин сајам послова и стручних пракси повећава запосленост младих људи у Србији.

Палилула линкови