Beograd

Otvoren FEST na Paliluli

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić i slavni glumac Rade Šerbedžija otvorili su prvog marta FEST u Centru za kulturu „Vlada Divljan“ na Paliluli, čime je zvanično otvoren i bioskop koji će, prema rečima Jovičića, nastaviti da radi i nakon FEST-a.

Želim da se zahvalim velikim imenima kao što su Rade Šerbedžija i Darko Bajić, rekao je Jovičić, koji nam pomažu da posle 30 godina Palilulci ponovo imaju bioskop.

Na pitanje novinara da li će bioskop nastaviti da živi i nakon FEST-a, predsednik opštine Palilula odgovara da će projekcije domaćih i evropskih filmova nastaviti da se daju i nakon ovog festivala.

„Ovo neće biti sala koja je samo komercijalizovana, imaćemo razne besplatne programe za decu, penzionere, đake“, naglasio je Jovičić.

On je istakao da otvaranje bioskopa označava jedno novo kulturno izdanje koje će Beograđani ubuduće moći da posećuju.
Rade Šerbedžija izrazio je zadovoljstvo što vlada veliko interesovanje za ovogodišnji FEST i što FEST opet postaje značajan festival u svetu i Evropi, navodeći da „Beograd to zaslužuje“.

„Beograd je bio grad koji je dao toliko mnogo velikih filmskih režisera, a film pripada filmskim režiserima i film je umetnost režije“, poručio je Šerbedžija na otvaranju bioskopa u Centru za kuluru „Vlada Divljan“.

On je čestitao Beograđanima na novom bioskopu, istakavši da je bioskop u današnje vreme od izuzetnog značaja jer su stvari koje se daju kroz film postale oštrije od teatra.

„Divno je da su Beograđani dobili novi bioskop i što se zove po tako jednom šarmantnom gospodinu i Beograđaninu Vladi Divljanu koji je imao dar za sve, ne samo za pesme koje je pisao“, rekao je Šerbedžija.

Projekcija filma „Oslobođenje Skoplja“ u režiji Radeta Šerbedžije i njegovog sina Danila Šerbedžije biće prikazana u subotu u Centru za kulturu „Vlada Divljan“ u okviru 45. FEST-a.

Želim da se zahvalim velikim imenima kao što su Rade Šerbedžija i Darko Bajić, rekao je Jovičić

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа