Beograd

U OŠ "Milena Pavlović Barili" otvorena besplatna škola košarke za devojčice

Skola za devojcice

Gradska opština Palilula podržala je Pokret za žensku košarku Marina Maljković i u tom cilju danas je otvorena besplatna škola košarke za devojčice u Osnovnoj školi „Milena Pavlović Barili“ u Višnjičkoj banji.

Otvaranju škole prisustvovali su predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić, član Veća opštine Stanko Gujaničić, selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković, i član Gradskog veća Tanja Popović.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić zahvalio se Marini Maljković ispred opštine Palilula što učestvuje u ovom velikom projektu da mlade dame na Paliluli imaju šansu besplatnog pohađanja škole košarke.

„Važno je da ulažemo u mladost, da mlade ljude sklonimo sa ulice, da im damo sve mogućnosti kako bi izrasli u čestite i sposobne ljude, a ja lično očekujem da će neka od ovih naših princeza sutra biti u reprezentaciji i za par godina postaviti najbolje rezultate za našu zemlju“, izjavio je Jovičić.

Reč je o velikom i veoma važnom projektu, poručuje Jovičić, pre svega za omladinu i drago mi je što smo u Višnjičkoj banji, na Paliluli, a Opština će uvek podržati projekte ovog tipa.

„Važno je da se u našoj zemlji proprate ovakve akcije i da tražimo uvek nešto lepo, produktivno i što nas podseća da razmišljamo pozitivno, a ne da u svemu tražimo probleme“, rekao je predsednik opštine Palilula.

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković podsetila je da je 20. novembar Međunarodni dan dece i da ovaj dan nije mogao biti bolje obeležen nego otvaranjem još jedne škole gde će devojčice vredno trenirati košarku.

„Presrećna sam što smo otvorili još jednu školu, ja sam kazala da toliko verujem u ideju Pokreta da to ne može ništa da zaustavi i da ciljevi što se Pokreta tiče rastu iz dana u dan“, naglasila je selektorka.

Maljković se zahvalila predsedniku opštine Palilula što spada u grupu onih ljudi koji je razumeo šta Pokret može da pruži i dodala da je cilj grada Beograda omogućavanje ono što svako dete zaslužuje, a to je da se besplatno bavi sportom.

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа