Beograd

Челници Београда и Палилуле обишли компанију Belwood hangers познату у свету високе моде

Председник Градске општине Палилула Мирослав Ивановић обишао је данас са градоначелником Београда Зораном Радојичићем предузеће Belwood hangers са Палилуле, које се бави производњом дрвених вешалица за гардеробу и више од 90 посто своје производње извози за познате клијенте широм света.

 

У насељу Крњача, од дрвета обрађеног у пиланама код Крупња и Александровца, а после финалне обраде у породичној компанији Belwood hangers породице Капетановић, већ две деценије настају дрвене вешалице за брендове високе моде: Барбери, Долче & Габана, Бенетон, Гант, Ботега Венета и друге.

 

Радојичић је истакао да је задовољство бити у  фирми каква је Belwood hangers.

- Нема развоја града без успешне привреде, и ова фирма, породична компанија, коју брат и сестра воде, пример је како на добар начин у данашње тешко време, може да се ради, производи и извози у свет. Концепт како су они пре 20 година почели да развијају своју фирму и како је данас развијају може да служи као пример другим младим људима у Београду да по сличном моделу раде и развијају свој бизнис - рекао је градоначелник.

Истакао је иновативност коју сестра и брат Сена Капетановић Зеленовић и Дејан Капетановић уводе у своје предузеће и да по том моделу Град Београд жели да помогне младим људима:

- У том сегменту Град Београд жели младим људима да помогне, да своје идеје,  своју иновативност могу да имплементирају у индустрију и да једноставно заједно са привредом буду и они успешни. Зато је дуално образовање које град Београд развија важно, јер ће млади људи едуковани кроз дуално образовање, кроз праксу и теорију моћи лакше да се прилагоде оваквим фирмама - закључио је градоначелник.

 

Ивановић је истакао да је поносан што једно овако успешно предузеће постоји и ради на територији општине Палилула.

-  Видели смо шта значи права идеја, кад млади људи започну неки посао и шта значи породични бизнис, кад породица учествује у послу који осваја европско и светско тржиште.     Као једно од водећих предузећа у Европи које производи вешалице за гардеробу и више од 90 одсто своје производње извози довољно говори о каквом успеху се ради. Желим свим младим људима који имају идеје и почињу свој бизнис да се угледају на наше домаћине - поручио је председник општине Палилула.

Сувласница фирме Belwood hangers Сена Капетановић Зеленовић је захвалила на посети ченицима Града Београда и Општине Палилула:

- Желим да се захвалим на посети, нама то значи као и свим нашим запосленим радницима. То је једна потврда нашег рада.  Хвала вам на лепим речима. Ми смо већ дуго у овом послу и пуно изазова смо прошли и мислим да смо сада на  нивоу када већ улазимо у мирнију луку након изузетно напорног рада. Оно што нам је дефинитивно највећи проблем, градоначелник је то поменуо, јесте запошљавање. Ми увек примамо младе људе, овде радимо обуке како би се адаптирали да и они нађу своју сврху и на крају крајева егзистенцију, а и да ми можемо да напредујемо заједно са њима. Потпуно смо отворени за сарадњу везано за запошљавање младог кадра. Желимо да их анимирамо да виде да овде постоји добра атмосфера доброг рада, добрих плата, добрих могућности за напредовање, за учење - истакла је Сена Капетановић Зеленовић.

 

Палилула линкови