Beograd

Подела таблет рачунара основцима од трећег до шестог разреда

Председник Градске општине Палилула Мирослав Ивановић и председник Скупштине општине Палилула Драгослав Шолак обишли су данас Основну школу „Јован Ристић“ како би подржали акцију поделе таблет рачунара које Град Београд поклања свим београдским основцима од трећег до шестог разреда.

 

Председник општине поздравио је присутне речима: „Желим најпре да поздравим вас родитеље чији је допринос највећи у расту и развоју ваше деце. Поред тога и ми, као представници Градске општине Палилула и Град Београд осећамо одговорност и обавезу према нашим најмлађим ученицима. Желимо да им омогућимо што боље услове за учење и стицање знања.
Ова акција је значајна утолико што до сада многа деца нису имала могућности да се образују у духу нових технологија а сада сви имају једнаке могућности“, рекао је Ивановић и захвалио Граду Београду што је кроз ову акцију обрадовао хиљаде наших најмлађих ученика таблет рачунарима.

 

Данас и сутра у свих 17 основних школа на Палилули биће подељено више од 6500 таблет рачунара свим ученицима од трећег до шестог разреда, као и лаптоп рачунари наставницима разредне и предметне наставе од трећег до шестог разреда. Такође ученици уз таблете добијају и МТС картицу са бесплатним интернетом.

Палилула линкови