Beograd

Најбољи палилулски основци отпутовали на Крф

Ђаци генерације 17 палилуских основних школа отпутовали су данас на двонедељно наградно путовање на Крф у оквиру пројекта "Стопама наших предака", које традиционално заједнички организују Градска општина Палилула и Српска православна црква посредством часописа за децу "Светосавско звонце".
          
Најбоље палилулске основце на Крф су испратили председник Градске општине Палилула Мирослав Ивановић и члан Већа општине Елена Билић, наког молебана у Саборној цркви.


 

         

Ивановић је ученицима уручио поклоне изненађења Градске општине Палилула – термос, качкет и пешкир – и пожелео им срећан пут, да буду здрави и  да се са овог путовања врате пуни лепих утисака из пријатељске Грчке.  

 

Овогодишњим ђацима генерације придружили су се и прошлогодишњи најбољи палилулски основци, јер је прошле године ексукрзија била одложена због короне.
          
Током боравка на Крфу ученици ће обићи споменике и значајне светиње из српске историје и упознати се са традицијом и свим дешавањима и страдањима које је наша војска пролазила за време Првог светског рата.
          
Поред тога упознаће и остале знаменитости и лепоте острва Крфа, а у кампу где ће боравити биће органозоване радионице из српског, руског и грчког језика, књижевности, веронауке, глуме, као и многобројне спортске активности.
 

Палилула линкови