Beograd

Отворена Здравствена станица у Борчи

Здравствена станица Борча, у оквиру Дома здравља “Др Милутин Ивковић" Палилула, отворена је данас у присуству председника Републике Србије Александра Вучића. 

Председник Србије се испред нове здравствене станице, која се простире на око 7.000 квадрата, током обиласка, обратио лекарима и подсетио да је раније обећао да ће то бити изграђено и истакао да је то сада и испуњено. 

 

"Ми ћемо наставити да градимо и радимо, а све то значи бољи животни стандард за грађане. Више не морате да идете у центар града за прегледе", рекао је Александар Вучић и додао је да је у нову Здравствену станицу у Борчи већ пребачено 70.000 картона као и да ће их бити још више. 

"Овде имате још савременију опрему и дивне лекаре", рекао је он.

 

"Пре краја године кренућемо и у изградњу каланлизације на левој обали Дунава", казао је председник додајући да се сада завршава потребна документација за тај пројекат.

Том приликом, Вучић је истакао да ће се у том делу Палилуле градити и нове школе и вртићи, као и да се граде и средња стручна школа и гимназија.

 

Председник је казао и да ће бити решени саобраћајни проблеми на левој обали Дунава, да ће се градити нови мост, као и да ће ускоро почети да се гради и ауто-пут од Београда до Зрењанина и од Зрењанина до Новог Сада.

За изградњу здравствене станице у Борчи, становници леве обале Дунава чекали су чак три деценије.

Око 150 лекара и сестара радиће у овој Здравственој станици, како би грађани Борче имали адекватну здравствену заштиту, а пројектована је за популацију од 200.000 становника.

 

На полагању камена темељца, у децембру 2019. године, речено је да ће та здравствена станица садржати службу за здравстевну заштиту предшколске и школске деце, одраслих грађана, кућног лечења и палијативне неге, здравствену заштиту жена, поливалентну патронажу, рендген и ултразвучну дијагностику, стоматологију, физикалну медицину и рехабилитацију, те интерну медицину.

 

Отварању су, уз председника Републике Александра Вучића, присуствовали и министар здравља Златибор Лончар, градоначелник Београда Зоран Радојичић, заменик градоначелника Београда Горан Весић и Дарко Пауновић, на дужности заменика председника Градске општине Палилула.

 

Палилула линкови