Beograd

У току радови на сређивању међублоковског простора у Вишњичкој бањи

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић обишао је данас радове на уређењу међублоковског простора у Вишњичкој бањи,  у делу Вишњичког венца где се сређују прилази између зграда, дечији паркови и зелене површине. 

 

Радови ће бити готови за наредне две недеље.

"Ми смо пре месец и по дана почели са сређивањем међублоковских простора у насељима, јер желимо да у сваком делу на територији општине Палилула уредимо ове површине, како у Вишњичкој бањи, Карабурми, Борчи, Крњачи тако и у другим насељима. Реновираћемо комплетно степеништа, прилазе зградама, зелене површине, дечија игралишта, направићемо теретане на отвореном, поставити клупе тамо где нису постојале, како би наши најстарији суграђани могли да се одморе и проведу лепо послеподне и вече", рекао је Јовичић. 

Он је нагласио да је посебно важно што се сви радови у међублоковским просторима раде у договору са грађанима.

"Пре два-три месеца организовали смо на овом месту, где се сада изводе радови, састанак са суграђанима, било је 120 представника станара околних зграда са којима смо разговарали и донели одлуку како ово треба да изгледа. Видећемо са Зеленилом Београд да оплеменимо овај простор, да засадимо нову траву, цвеће,  да једноставно вратимо дух овом простору који је можда постојао кад су ове зграде грађене пре 40 година. Битно је после да чувамо нове справе, игралишта, зелене површине да их не загађујемо", нагласио је Јовичић и додао:

"Ми смо срећни због тога, јер причамо са грађанима и градимо ново лице Палилуле, ново лице Вишњичке бање, а исто тако ће бити и на Карабурми, Вишњици и у другим деловима на левој обали Дунава, пре свега у Борчи 3 и Борчи 5", рекао је Јовичић.

Навео је да су у пројекцији буџета општине Палилула за 2020. годину опредељена средства за овај пројекат.

"Наставићемо да у сваком делу где год можемо на територији општине Палилула оспособимо простор за децу, за најстарије суграђане и да га  улепшамо. У наредне четири године средићемо све међублоковске просторе на општини Палилула, као што смо на левој обали Дунава кад смо преузели одговорност имали 140 неасфалтираних улица, а урадили смо до овог тренутка 130 и урадићемо осталих 10 до краја године", нагласио је председник општине Палилула.

Палилула линкови