Beograd

Palilula dobila najmoderniju zelenu tržnicu u ovom delu Evrope- Palilulska pijaca svečano otvorena

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić  i direktor JKP „Gradske pijace” Bojan Bajagić danas su svečano otvorili novoizgrađenu Palilulsku pijacu.

 

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić izrazio je zadovoljstvo novim izgledom Palilulske pijace.

– Mi ulepšavamo Beograd i želimo da Palilula izgleda lepše. Ovaj događaj smatram krunom mandata, jer smo postigli da od jednog rugla, kakvo je bilo nekada, ova pijaca danas bude jedna od najlepših u Evropi. Danas se ovde može uživati i videti koliko se naš grad menja na bolje – rekao je Jovičić.

 

Goran Vesić istakao je da danas otvorena Palilulska pijaca predstavlja najmoderniju tržnicu u ovom delu Evrope.

– Ona označava novi koncept izgleda gradskih pijaca i da bi pijace mogle da izdrže konkurenciju supermarketa, one ne mogu da budu samo mesto gde se kupuje voće i povrće, već treba da ponude i druge pogodnosti. Tako su to mesta gde se može popiti kafa, kupiti suvenir i druga vrsta robe, a da pritom ostanu ono što su oduvek i bila, mesta okupljanja svih građana. Ovaj izgled pijace predstavlja pobedničko rešenje konkursa koji je Grad Beograd raspisao pre četiri godine i tri arhitekte su za primer uzele pijacu koja se nalazi na La Rambli u Barseloni, koja je jedna od najvećih u Evropi – rekao je Vesić, naglasivši da je ova pijaca potpuno promenila ovaj deo grada.

 

Palilulska pijaca se prostire na 12.689 kvadrata, ima dva nivoa parkinga sa 80  mesta, 50  tezgi za voće i povrće, 36  rashladnih vitrina, 72  modularna lokala i veliki superemarket.

Nakon svečanog otvaranja, na prostoru Palilulske pijace održan je raznovrstan zabavni program, organizovane su aktivnosti za decu – druženje sa lutkama iz Pozorišta „Pinokio”, druženje sa Deda Mrazom i slikanje sa njim, kreativni kutak – radionica za decu u organizaciji „Čigri”.

Događaju su prisustvovali predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić, glavni urbanista Marko Stojčić, članovi Gradskog veća i gradski sekretari.

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа