Beograd

Rekonstruisan Dom za stara lica u Diljskoj ulici

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić obišao je danas sa ministrom rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Zoranom Đorđevićem i gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem rekonstruisani  Dom za stara i odrasla lica u Diljskoj ulici na Karaburmi, u kojem je smešteno 111 korisnika.

-Opština Palilula je u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Kancelarijom za javna ulaganja rekonstruisala  Dom za stara lica u Diljskoj na Karaburmi za šta je izdvojeno 138 miliona dinara i 20 miliona za medicinsku opremu. Sređeno je dvorište i prilagođeno  potrebama stanara doma, uređene su sobe, dnevni boravak, toaleti, znači kompletno smo sredili objekat – naveo je Jovičić i naglasio:
-Ovo je pokazatelj koliko vodimo računa o našim najstarijim sugrađanima, da imaju adekvatne i bolje uslove za život iz godine u godinu i kako jedan objekat koji je bio ruiniran može da se od temelja pa do krova potpuno rekonstruiše i sredi – istakao je Jovičić.

 

On je rekao da će Opština Palilula  nastaviti da zajedno sa Kancelarijom za javna ulaganja rekonstruiše objekte od javnog značaja na svojoj teritoriji i najavio da sledi rekonstrukcija Pete beogradske gimnazije u potpunosti, dve osnovne škole, kao i još jednog doma za stara lica u Plješevičkoj ulici na Karaburmi.
 
Zahvalio je Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Gradu Beogradu i Kancelariji za javna ulaganja,  jer kako je rekao, sve više sredstava iz godine u godinu izdvajaju za opštinu Palilula.
 
Ministar Đorđević je istakao da mu je cilj da svi domovi za stare izgledaju poput ovog na Karaburmi.
-Promenili smo pristup jer ne želimo da domove po Srbiji sređujemo delimično, već da se rekonstrukcije rade u potpunosti, a na zadovoljstvo korisnika – ukazao je Đorđević i zahvalio svima na uspešnoj saradnji.

 

Gradonačelnik Radojičić je istakao da je objekat rekonstruisan za nepunih godinu dana i to po najboljim evropskim standardima, naglašavajući da je posebno zadovoljan prostorom za intenzivnu negu sa najsavremenijim aparatima.
On je zahvalio zaposlenima u ovoj ustanovi na svemu što rade za korisnike, kao i na teškom i odgovornom poslu koji obavljaju. Takođe, samim korisnicima je rekao veliko „hvala” i poručio im da su zaslužili svu pažnju.

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа