Beograd

Položen kamen temeljac za izgradnju doma zdravlja u Borči

Polaganjem kamena temeljca danas je označen početak izgradnje doma zdravlja u Borči, kojem je prisustvovao predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić zajedno sa potpredsednikom  Vlade Srbije i ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, gradonačelnikom Beograda  Zoranom Radojičićem,  zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem  i drugim čelnicima Grada.
 
Ministar Stefanović je rekao da je reč o realizaciji posla koji je od velike važnosti s obzirom na to da se predugo čekalo na otvaranje zdravstvene stanice u Borči.
  
–Ovaj objekat će u potpunosti zadovoljiti potrebe građana koji žive u ovom delu Palilule. Projekat finansira Vlada Republike Srbije, a jednim delom i Grad Beograd. Podsećam da će Grad investirati u ovaj deo Beograda već na proleće, kada se očekuje početak radova na izgradnji kanalizacione i vodovodne mreže. Sve što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uradio od 2012. godine do danas, može da se vidi kroz veliki broj otvorenih fabrika, povećanu zaposlenost, bolje plate i penzije, ali i značajan broj novoizgrađenih kilometara auto-puteva i puteva – istakao je ministar Stefanović i podsetio da će u narednom periodu uslediti i proširenje Zrenjaninskog puta, što će, kako je istakao, dodatno poboljšati kvalitet života svih građana koji žive na levoj obali Dunava.

 

Radojičić je podsetio da Borča ima oko 70.000 žitelja i da postoji tendencija rasta broja stanovnika u ovom naselju, tako da je izgradnja ovakvog objekta neophodna. Želimo da unapredimo život svih Beograđana, kako je rekao, bez obzira na to u kom delu grada žive.

– Ovim projektom dobijamo novu zdravstvenu stanicu koja će pružiti kvalitetnu medicinsku uslugu. Po završetku radova, ovde će raditi skoro 50 lekara opšte prakse i drugih specijalizacija, desetak stomatologa, oko 90 medicinskih sestara, kao i prateći medicinski i nemedicinski kadar, kako bi se odgovorilo na potrebe pacijenata. Dom zdravlja sadržaće službe za zdravstevnu zaštitu predškolske dece, školske dece, odraslih građana, kućnog lečenja i palijativne nege, za zdravstvenu zaštitu žena, polivalentnu patronažu, rendgen i ultrazvučnu dijagnostiku, laboratoriju, stomatologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, internu medicinu, oftalmologiju, ORL, psihijatriju, apoteku, hitnu pomoć, sterilizaciju i službe neophodne za funkcionisanje ustanove – precizirao je Radojičić i dodao da je  vrednost radova  oko 800 miliona dinara, a objekat će biti površine blizu 7.000 kvadrata.

 

Predsednik opštine Palilula izrazio je veliko zadovoljstvo što će Palilula posle 30 godina dobiti zdravstvenu stanicu u Borči.
 
– Mnogi su ovo obećavali, ali san tek danas postaje stvarnost. Zahvalnost dugujemo Gradu Beogradu i Ministarstvu zdravlja, a posebno predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je uložio trud i energiju da se krene sa realizacijom ovog projekta. Želimo da obezbedimo bolji kvalitet života našim sugrađanima – istakao je Jovičić.

 

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа