Beograd

Tribina o bezbednosti u saobraćaju u Srednjoj PTT školi

"Um na drum" naziv je tribine o bezbednosti u saobraćaju i ponašanju u slučaju saobraćajne nezgode, koja je održana danas u Srednjoj PTT školi u organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja i Crvenog krsta Srbije, a uz podršku Gradske opštine Palilula.
 
Član Veća opštine Palilula Stanko Gujaničić je pozdravio učesnike tribine i tom prilikom rekao da Opština Palilula  posvećuje ogromnu pažnju bezbednosti dece u saobraćaju, kako najmlađih učenika u osnovnim školama, tako i onih starijih, poput maturanata PTT škole koji već počinju da voze. Naglasio je značaj tribina i obuka koje doprinose da se poveća bezbednost najmlađih u saobraćaju.

 

Predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja prikazali su maturantima, učesnicima tribine kategorije saobraćajnih nezgoda, od malih sa manjom materijalnom štetom do velikih nezgoda u kojima ima povređenih i poginulih sa velikom materijalnom štetom, kao i kako da se ponašaju u slučaju da se zateknu na mestu nesreće u ulozi lica koja pružaju pomoć. Istakli su da je najvažniji prvi korak i obezbeđivanje mesta nezgode, kako ne bi stradali od ostalih učesnika u saobraćaju, što je česta pojava na našim putevima.

Na koji način je neophodno pružiti prvu pomoć dok ne dođu stručne službe demonstrirali su pripadnici Crvenog krsta Srbije, koji su prikazali i kratak film o tome šta se radi prilikom ukazivanja pomoći povređenima, pod uslovom da se poseduju znanja i sposobnosti da im se pomogne.

Učenici su na početku i na kraju tribine popunjavali upitnik, kako bi se dobili rezultati koliki je efekat edukativnog predavanja koje su pratili.

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа