Beograd

Humanitarna akcija "Za Helenin život" u frizerskom salonu u Borči

Humanitarna akcija "Za Helenin život" organizovana je danas u frizerskom salonu "Suzy Q1" u Borči, a umesto plaćanja šišanja i friziranja ostavljan je prilog za lečenje četvorogodišnje Helene. Inicijator akcije je jedanaestogodišnji Vuk, sin vlasnice salona Suzane Đorović, koji je na društvenim mrežama video da je ovoj devojčici potrebna pomoć.

 

Podršku humanoj akciji pružio je predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić, koji je sa članovima Veća opštine donirao prilog za lečenje male Helene.

- Mi kao Opština i ja kao predsednik opštine podržavamo ovakve akcije. Pre nekoliko dana imali smo humanitarnu akciju gde je od svake popijene kafe, takođe, odvojan neki dinar za decu koja su obolela. Na ovaj način pokazujemo koliko je važno da i jednim našim malim doprinosom ukažemo na važnost ovog problema - rekao je Jovičić.

On je pozvao ljude da se odazovu akciji, izdvoje koliko mogu i  pruže pomoć za Helenino ozdravljenje.

- Želimo što više ljudi velikog i dobrog srca da pozovemo da odvoje svoj novac, ukoliko mogu, da bi se mala Helena igrala, da bi bila sa svojim vršnjacima u godinama koje dolaze. Zaista mislim da ćemo u tome uspeti. Hvala ovom dečaku koji je osmislio akciju i koji je, rekao bih, otreznio nas starije, kako bi svi zajedno pomagali onima kojima je pomoć najpotrebnija, a u ovom slučaju u pitanju je jedno dete - istakao je Jovičić i dodao:

- I pored toga što država dosta toga radi po ovom pitanju, moramo i mi da pokažemo kao građani empatiju, da saosećamo jedni sa drugima, i da naše malo kada skupimo na gomilu sigurno za nekoga može da znači dovoljno, da mu sačuva život - poručio je predsednik opštine Palilula.

 

Dačak Vuk, učenik petog razreda Osnovne škole "Zaga Malivuk" u Krnjači, je svojim primerom pokazao da saoseća i misli na druge, za pomoć malenoj Heleni izdvojio je celu svoju ušteđevinu.

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа