Beograd

Sajam zapošljavanja na Paliluli

Gradska opština Palilula i Nacionalna služba za zapošljavanje organizovale su danas u Centru za kulturu "Vlada Divljan" sajam zapošljavanja na kome je, od strane 27 poslodavaca, ponuđeno 1163  radna mesta. 

 

 

Sajam je obišao predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić koji je tom prilikom rekao da su tražena sva zanimanja, od mašinskih tehničara i inženjera, profesora engleskog jezika, diplomiranih ekonomista, diplomiranih pravnika, do  higijeničara, magacionera i ostalih profila radnika.

- Mi kao Opština gledamo da imamo najbolje moguće odnose sa svim privrednim subjektima na teritoriji naše opštine. Podatak koji je važan za našu opštinu jeste, da u ovom trenutku ima oko 6510 nezaposlenih sugrađana. U odnosu na isti period prošle godine to je oko šest odsto manje nezaposlenih, što je zaista rekordno smanjena nezaposlenost na našoj teritoriji i u ovom delu Beograda, i to sve uz pomoć ekonomske politike koju vodi Vlada i predsednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Jovičić.

 

On je istakao da se smanjenje nezaposlenosti očekuje još više od 2020. i 2021. godine kad zaživi industrijski park na terotoriji opštine Palilula koji će privući strane investicije. 

- Mi očekujemo nekoliko hiljada radnih mesta u naredne tri godine na potezu leve obale Dunava. Takođe, blok 5 koji se sprema na teritoriji naše opštine, a to je potez Reve, odnosno Krnjače gde će preko 100 hektara građevinskog zemljišta biti u upotrebi, da privučemo određene kompanije poput "Meite" u Obrenovcu. Ukoliko bismo to uradili u naredne dve-tri godine, mi gotovo da nećemo imati nezaposlenost na našoj teritoriji. To je otprilike kao što izgleda Stara Pazova, Inđija i mnoge druge opštine koje se nalaze pored autoputa. Naša opština, zbog obilaznice oko Beograda i  novog autoputa sa šest traka koji prolazi kroz našu opštinu i pravi obilaznicu do Krnjače gde će se graditi novi most 2021. godine preko Ade Huje, obezbediće da budemo jedna od najatraktivnijih opština u  Beogradu za privlačenje domaćih i stranih investicija i za otvaranje novih radnih mesta - istakao je predsednik opštine Palilula.

 

Dobrosav Marić direktor Filijale Beograd Nacionalne službe za zapošljavanje je rekao da na sajmovima koje organizuju sa gradskim opštinama posao nađe oko 30 odsto učesnika sajmova u direktnoj kominikaciji sa poslodavcima.

On je najavio da će od nove godine Nacionalna služba za zapošljavanje, pored evidentičara u uslužnom centru u Borči imati i dva savetnika, koji će nezaposlenim licima sa teritorije leve obale Dunava omogućiti da se bolje informišu o novim radnim mestima, neće morati da dolaze u Službu na Gundulićevom vencu.

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа