Beograd

Обележена Национална недеља дојења

Национална недеља дојења посвећена кампањи којом се поручује да је подој најзначајнији вид исхране новорођенчета, обележена је данас на Палилули у организацији Дома здравља "Др Милутин Ивковић" и Градске општине Палилула у Центру за културу "Влада Дивљан".

 

Поред здравствених радника обележавању недеље дојења и интерактивним  радионицама су присуствовале мајке са бебама и труднице, будуће мајке, које желе да прођу едукацију о важности  дојења.

Двадесет мајки са општине Палилула које су дојиле своје бебе годину дана добиле су захвалнице које су им уручили члан Већа општине Палилула Јована Костић и заменик директора Дома здравља "Палилула" др Игор Димитријев.

 

Костић је рекла да општина Палилула у склопу одговорне социјалне политике подржава све акције које се тичу деце и нагласила колико је значајно данашње обележавање Националне недеље дојења, које треба да отклони све недоумице у вези са дојењем. Она је, такође, позвала све родитеље са Палилуле да преузму поклон Градске општине Палилула која већ три године заредом спроводи акцију поделе беби колица, као и да се придруже убудуће оваквим радионицама.

 

- Кренули смо са едукацијом здравствених радника, како патронажних сестара, педијатријских сестара, бабица, тако и са едукацијом трудница, породиља, али су нам циљна група и очеви, јер њихова подршка је веома битна у расту и развоју њиховог потомства - рекао је др Димитријев.

- Национална недеља дојења је само један сегмент промоције дојења у циљу што веће стопе дојења и што квалитетнијег начина исхране наше деце и започињање најприроднијим начином живот једног детета. Здравствени систен је одговоран за ниску стопу дојења свега неких 20-30 посто, оних 70 посто је на друштву у целини. Зато смо кренули са едукацијама и овом врстом промоције, како би се маме тј. будуће маме, труднице упознале са свим изазовима који су пред њима - истакла је Славица Ђорђевић главна сестра ДЗ Палилула и члан Републичке стручне комисије за подршку дојењу.

 

Палилула линкови