Beograd

Predsednik Opštine ugostio šampionke Srbije u vaterpolu

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić danas je ugostio vaterpolistkinje ŽVK "Palilula" koje su osvojile prvenstvo Srbije u seniorskoj konkurenciji i čestitao im na šampionskoj tituli.

Pored titule prvaka države vaterpolistkinje "Palilule" osvojile su i drugo mesto u Kupu Srbije, treće u Dunav ligi (takmičenje srpskih, mađarskih, rumunskih i slovačkih klubova) i drugo mesto u Triglav regionalnoj ligi koju igraju sa klubovima iz Hrvatske. Uspehe seniorskog tima slede i mlađe selekcije, generacija devojaka rođenih 2002. godine i mlađe izborile su prvo mesto u  Kupu Srbije.

Jovičić je čestitao igračicama, rukovodstvu i trenerima na postignutim rezultatima za svega nekoliko godina od osnivanja kluba 2016. godine.

 

- Za nas svaki klub koji pravi dobre rezultate na najbolji mogući način predstavlja i Palilulu. Naša obaveza u narednom periodu će biti da vam pomažemo još više,  da sa svakim sledećim konkursom za sufinasiranje projekata izdvojimo više sredstava  u odnosu na ovu godinu. To je mali doprinos sa naše strane, jer je za  dobre rezultate koje vi pravite najbitnija volja, trening i dobra motivacija. Ne sumnjam da je vi imate, s obzirom da ja znam kad je počinjalo osnivanje kluba - rekao je Jovičić i dodao:

- Lepo je da posle ovako malo vremena vi dođete ovde sa svim tim uspesima koje ste postigli. Znači da ste zaista radili na najbolji mogući način i sa sredstvima koje imate i sa svim problemima sa kojima se suočava sport u našoj zemlji, vi opet pokušavate i  pravite rezultate - istakao je Jovičić.

 


Direktor Jovan Perišić i trener Miloš Janković zahvalili su Jovičiću na podršci u ostvarivanju neočekivano dobrih rezultata njihovog kluba. Perišić je istakao da ženski vaterpolo dobija sve više na značaju i da u tome veliki udeo ima i ŽVK "Palilula".

Tokom susreta istaknuta je saradnja na projektu "Plivajmo zajedno" koji za najmlađe sugrađane organizuje opština Palilula na bazenu Tašmajdan, gde klub "Palilula" od osnivanja trenira.

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа