Beograd

Kajakaši KKK BSK Borča gosti predsednika opštine Palilula

Mladi kajakaši Kanu kajak kluba BSK Borča bili su danas gosti predsednika Gradske opštine Palilula Aleksandra Jovičića povodom uspeha koje postižu u ovom sportu na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Prošle godine najmlađi kajakaši ovog kluba bili su prvaci na prvenstvu Srbije u mini kajaku u konkurenciji 23 kluba, a pre nekoliko dana sedamnaestogodišnji Đorđe Antonijević zauzeo je drugo mesto na Svetskom prvenstvu u Bratislavi u "Olimpijskim nadama" u kategoriji jednosed na 200 metara.

 

Predsednik opštine Palilula im je čestitao na postignutim rezultatima i uputio želje da i budućnosti nižu uspehe i nastave putem sestara Olivere i Nikoline Moldovan koje su ponikle u njihovom klubu.

- Mislim da ste vi generacija koja će da osvetla obraz našoj zemlji i da nas predstavlja na najbolji mogući način u sportu koji ste izabrali. Ja sam srećan što ste vi na teritoriji opštine Palilula, u Borči gde i ja živim. Inače sam igrao fudbal u BSK Borča na stadionu blizu mesta gde vi trenirate, tako da negde osećam i tu pripadnost, da smo jedan tim. Za mene je važno da iz godine u godinu budete što bolji i da generacije posle vas nastave vašim putem, kao što ste vi nastavili putem sestara Moldovan i njima sličnim - naglasio je Jovičić.

On je istakao da će u narednom periodu Opština izdvojiti više sredstava za aktivnosti kluba i oko uslova održavanja treninga.

- Od sledeće godine ćemo napraviti znatne pomake, jer ćemo se obratiti i drugim institucijama za pomoć. Mi ćemo odvajati više novca u budžetu, jer imamo zdravije temelje i vraćene neke dugove od ranije, pa ćemo imati više prostora da možemo da pojačamo finansijsku podršku. Finansijska pomoć nije presudna da vi budete najbolji među najboljima, to je volja pre svega i talenat, ali može dosta da doprinese da trenirate u boljim uslovima i tako postižete još bolje rezultate - poručio je Jovičić.

 

Olivera Moldovan je zahvalila Jovičiću na njegovoj podršci i podršci Opštine Palilula.

- Podigli smo klub zahvaljujući Opštini Palilula. Stvarno ste nam mnogo pomogli. Sad pokušavamo da povećamo broj članova kluba, klinaca koji nam sve više dolaze. Neverovatno, u poslednje dve godine smo došli do toga da je pitanje koliko dece možemo da primimo i što se tiče takmičenja i što se tiče prostorija. Zato vam se zahvaljujem i lično i u ime kluba na pomoći - rekla je Olivera koja se pohvalila da u klubu ima dece koja su uspešnija od nje i Nikoline kad su bile u njihovim godinama.

Među njima je i talentovani Đorđe Antonijević osvajač srebrne medalje pre nekoliko dana u Bratislavi, koji je učenik Pete beogradske gimnazije, a namerava da upiše Medicinski fakultet.

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа