Beograd

Otvoren vrtić "Vrapčić" u OŠ "Jovan Cvijić" na Karaburmi

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić obišao je danas sa gradonačelnikom Beograda dr Zoranom Radojičićem novootvoreni vrtić "Vrapčić" smešten u Osnovnoj školi "Jovan Cvijić" na Karaburmi.

Vrtić trenutno pohađa 60 mališana, a nalazi se u sastavu Predškolske ustanove "Boško Buha"

 

- Pre tri godine 10.000 dece čekalo je na mesto u vrtićima, sada je taj broj oko 2.300 dece. Ovo je jedan od načina kako rešavamo problem lista čekanja na mesto u vrtićima. Osnovna škola "Jovan Cvijić" je treća škola u gradu u kojoj je zbog broja đaka postojalo prostora da se otvori vrtić. Renovirali smo učionice škole u vrtić koji trenutno pohađa šezdesetoro dece. Za rekonstrukciju ovih prostorija posredstvom Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu Grad Beograd je odvojio osam milina dinara i kao što se može videti u ovom vrtiću su odlični uslovi. Deca su vrlo vesela, i svaki put kad imamo ovakve događaje oni nas razvesele i obraduju - izjavio je gradonačelnik, dodavši komentar na crtež koji su mu deca poklonila - Možete da vidite kako oni doživljavaju vrtić i na ovom crtežu, veselo sunce, puno cveća, znači zadovoljni su, a to nam je najvažnije - istakao je Radojičić.

On je naglasio da je u ovoj godini Grad Beograd do sad uložio 350 miliona dinara u rekonstrukciju i opremanje vrtića. Naveo je da Grad ima u planu da u narednom periodu otvori 17 novih vrtića montažnog tipa i na taj način obezbedi još 2.000 mesta, kako bi se eliminisale liste čekanja.

 

- Želim da se zahvalim, pre svega, gradonačelniku Beograda koji često posećuje opštinu Palilula i gospodinu Slavku Gaku, koji su izdvojili sredstva i uložili u ovaj vrtić osam miliona dinara, kako bi se deci napravio adekvatan boravak. Trista pedeset miliona koliko je Grad uložio u rekonstrukciju vrtića je zaista veliki pomak. Mislim da će briga o našim najmlađim sugrađanima biti na pijedestalu i naših budućih delovanja - naglasio je Jovičić.

Podsetio je, da je opština Palilula uz pomoć Grada i iz gradskog budžeta dobila transfer sredstava od kojih je uložila 60 miliona dinara za rekonstrukciju vrtića i 80 miliona dinara za rekonstrukciju škola u 2019. godini, kako bi deca bila srećna i zadovoljna dok borave u svojim vrtićima i školama.

 

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа