Beograd

Prvog septembra otvara se za saobraćaj Ulica Marijane Gregoran

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić obišao je danas sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem završne radove u Ulici Marijane Gregoran na Karaburmi, koja će prvog septembra u večernjim satima biti otvorena za saobraćaj.
Ulica je kompletno rekonstruisana od podzemne instalacije, asfalta i trotoara, a vrednost izvedenih radova iznosi 97 miliona dinara.

 

- Ulica Marijane Gregoran je važna ulica jer ovde živi skoro pedeset hiljada ljudi, a bila je što se kvaliteta tiče jedna od najgorih ulica, svako ko je prošao ovom ulicom bilo ga je sramota da uopšte postoji takva ulica u gradu - istakao je Vesić.
Naveo je da su urađeni obimni radovi na rekonstrukciji ulice koje su izvodili JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" i preduzeća "Beograd put" i "Putevi Beograda". Zahvalio je direktorima ovih preduzeća na izvedenim radovima, kao i pomoćniku gradonačelnika Aleksandru Markoviću koji je koordinirao radove.

- Radovi su završeni mnogo ranije nego što je prvobitno planirano. U ovu ulicu je uloženo 97 miliona dinara. Kao što vidite trotoari su širine 2,8 metara, ulica širine 7 metara, a biće potpuno za saobraćaj puštena u nedelju uveče, znači za ponedeljak kada kreće školska godina i kada kreće javni prevoz biće potpuno u funkciji - rekao je zamenik gradonačelnika i dodao da je ponosan što su ove godine na Karaburmi urađene tri ulice, pored Marijane Gregoran, ulice Patrisa Lumumbe i Višnjička ulica i da su radovi za sve tri ulice koštali 340 miliona dinara.

 

- To samo govori da je nama svaki deo grada podjednako važan. Ovo je podjednako važna ulica koliko i Karađorđeva, ovo je glavna veza ljudi sa Karaburme i centra grada. Ja mislim da se decenijama nije ovoliko ulagalo kad su u pitanju putevi i ulice na teritoriji grada. Naravno zahvalni smo Gradskoj opštini Palilula, oni su predložili da se ova ulica radi.
 
Jovičić je istakao da rekostrukcija Ulice Marijane Gregoran, koja je bila u veoma lošem stanju, predstavlja dobar primer kako se radi, jer je najpre rađena instalacija ispod nivoa asfalta.

- Sve je urađeno besprekorno i pre roka. Želim da se zahvalim gospodinu Vesiću, kao i gospodinu Aleksandru Markoviću koji je non-stop bio na terenu. Mislim da su građani Karaburme u ovom trenutku zadovoljni što će ova ulica biti potpuno drugačija, moderna, što je materijal koji je uložen u ovu ulicu kao kada se radi Resavska, Beogradska ili bilo koja druga ulica. Znači ne postoji diskriminacija, da li je to Karaburma, ili je centar grada, ili Borča. U ovom trenutku se, takođe radi, nekoliko ulica od strane Grada Beograda na levoj obali Dunava, konkretno u Borči i nastavićemo tom dinamikom. Mislim da će iz godine u godinu budžeti opštinski i gradski, zbog domaćinskog ponašanja biti sve bogatiji, kako bismo mogli da odgovorimo na sve probleme naših sugrađana - naglasio je Jovičić.

Sekretar Sekretarijata za javni prevoz Jovica Vasiljević je naveo da se 2. septembra sa početkom školske godine vraćaju linije autobusa 16, 23 i 25 na redovnu trasu kretanja u smeru od Karaburme prema centru grada, a čim se završe radovi na vodovodnoj mreži u Ulici vojvode Micka Krstića biće pušten i drugi smer od centra grada prema Karaburmi regularnom trasom. Do tada će javni prevoz saobraćati preko Omladinskog stadiona do Marijane Gregoran i dalje redovnom trasom.

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа