Beograd

Jovičić obišao čišćenje kanala u Ovči

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić je obišao danas čišćenje kanala na granici Ovčanskog puta kod br.1b i Ulice Mihaja Emineskua u Ovči, čije je izlivanje tokom nedavnih obimnih padavina poplavilo okolna dvorišta i kuće.

Kanal dužine oko 800 metara čisti se od mulja i otpada bagerima i ostalom mehanizacijom već nekoliko dana, a štetu od njegovog izlivanja i nemogućnosti da primi ogromnu količinu vode pretrpelo je 24 domaćinstva.

 

Jovičić je rekao građanima da će kanal, koji je poslednji put čišćen pre dvadeset godina, biti detaljno očišćen i da će biti proširen, kako bi mogao da primi veću količinu vode u slučaju obilnih padavina. Takođe, je obavestio građane da će im u narednih nekoliko dana biti uplaćena pomoć kojom će bar donekle moći da saniraju posledice poplava.

Čišćenje kanala biće nastavljeno na celoj levoj obali Dunava, a za te namene predviđeno je 2,5 miliona evra, izjavio je Jovičić.

On je podsetio i na reči predsednika Aleksandra Vučića koji je tokom obilaska naselja na levoj obali Dunava koja su zadesile poplave, da su obezbeđena sredstva i da će u martu naredne godine početi da se gradi kanalizacija koja u ovom delu Palilule nedostaje decenijama.

 

Jovičić je obišao i Efesku ulicu na Ovčanskom putu gde je prethodnih dana prokopan novi kanal dužine 400 metara da bi voda iz dvorišta i kuća mogla da isteče.

Građani su zahvalili Jovičiću i njegovim saradnicima na danonoćnom angažovanju i obezbeđivanju mašina i ljudstva i pomoći oko saniranja posledica vodene stihije koja ih je zadesila.

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа