Beograd

Јовичић обишао чишћење канала у Овчи

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић је обишао данас чишћење канала на граници Овчанског пута код бр.1б и Улице Михаја Еминескуа у Овчи, чије је изливање током недавних обимних падавина поплавило околна дворишта и куће.

Канал дужине око 800 метара чисти се од муља и отпада багерима и осталом механизацијом већ неколико дана, а штету од његовог изливања и немогућности да прими огромну количину воде претрпело је 24 домаћинства.

 

Јовичић је рекао грађанима да ће канал, који је последњи пут чишћен пре двадесет година, бити детаљно очишћен и да ће бити проширен, како би могао да прими већу количину воде у случају обилних падавина. Такође, је обавестио грађане да ће им у наредних неколико дана бити уплаћена помоћ којом ће бар донекле моћи да санирају последице поплава.

Чишћење канала биће настављено на целој левој обали Дунава, а за те намене предвиђено је 2,5 милиона евра, изјавио је Јовичић.

Он је подсетио и на речи председника Александра Вучића који је током обиласка насеља на левој обали Дунава која су задесиле поплаве, да су обезбеђена средства и да ће у марту наредне године почети да се гради канализација која у овом делу Палилуле недостаје деценијама.

 

Јовичић је обишао и Ефеску улицу на Овчанском путу где је претходних дана прокопан нови канал дужине 400 метара да би вода из дворишта и кућа могла да истече.

Грађани су захвалили Јовичићу и његовим сарадницима на даноноћном ангажовању и обезбеђивању машина и људства и помоћи око санирања последица водене стихије која их је задесила.

Палилула линкови