Beograd

Деца са КиМ гости Палилуле поводом Међународног конкурса словенске писмености

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић присуствовао је данас завршној манифестацији Међународног конкурса словенске писмености у Основној школи "Јован Поповић", која је тим поводом угостила децу са Косова и Метохије.

 

Победник Конкурса словенске писмености који девету годину заредом организује Удружење словенске писмености и заштите ћириличног писма је ученица трећег разреда Основне школе "Јован Поповић" Анастасија Ђокић, за рад исцртавања слова ћириличним писмом.

Јовичић је честитао победницима конкурса и посебно упутио речи добродошлице деци са Косова и Метохије.

- С обзиром на то да је општина Палилула братимљена са многим општинама на територији Косова и Метохије, могу рећи да ми покушавамо максимално да помогнемо да осетите нашу присутност и да неко брине о вама, пре свега о нашим најмлађима на Косову и Метохији. Ми ћемо гледати као Општина да то радимо и у будућности уз подршку Града Београда и Канцеларије за Косово и Метохију - рекао је Јовичић.

 

Он је упутио позив школарцима са Косова и Метохије да и у наредном периоду буду гости Палилуле - Наша врата су вам увек отворена, увек сте добродошли да се дружимо, проводимо време заједно, организоваћемо и разне радионице и манифестације на које ћете бити позвани, јер ово је ваша земља. Драго ми је што сте овде и надам се да ћемо се видети и на територији Косова и Метохије у скорој будућности - поручио је Јовичић.

Директор Основне школе "Јован Поповић" Иван Ћилерџић је изразио задовољство што је њихова школа домаћин манифестације и што могу да угосте драге пријатеље у духу традиционалних вредност српског језика и културе.

Председник Удружења словенске писмености и заштите ћириличног писма Милан Милутиновић је истакао да се ово удружење бори за очување ћирилице и српског језика, почев од натписа у јавном простору. Навео је да је за протеклих девет година на конкурс словенске писмености пристигло близу 60 хиљада радова деце - литерарних радова, цртежа и слова, што представља велики потенцијал за будуће генерације.

Палилула линкови