Beograd

Opština Palilula poklonila 250 bebi-kolica

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić u prisustvu gradonačelnika Beograda prof. dr Zorana Radojičića uručio je danas 250 bebi-kolica parovima koji su postali roditelji krajem 2018. i početkom 2019. godine.


Jovičić je rekao da opština Palilula poklanjanjem bebi-kolica mladim roditeljima i njihovim bebama podržava populacionu politiku u Beogradu i Srbiji.


- I ove godine Opština Palilula podeliće 1500 kolica za 1500 beba koliko očekujemo da će se roditi na teritoriji naše opštine u 2019. godini. U ovom trenutku podelićemo 250 bebi-kolica. Roditelji su zaista presrećni, ovo je jedan simboličan poklon koji šalje snažnu podršku  politici Vlade Republike Srbije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a to je da se borimo protiv bele kuge. Potrebno je da na svakom mestu govorimo koliko je važno da nas ima svakoga dana više, jer sve ono što radimo u našoj zemlji u ekonomskom smislu, imaće suštinu samo ako budemo imali što više naroda, a na nama je da radimo da buduće generacije žive u stabilnoj, ekonomski jakoj Srbiji - naglasio je Jovičić.

 


On je zahvalio gradonačelniku Radojičiću što podržava akciju Opštine Palilula. Takođe istakao je da prisustvo gradonačelnika ima simboličnu poruku jer je reč o čoveku koga vole i deca i roditelji i da se radi o poštenom, odgovornom čoveku koji upravlja gradom Beogradom.


- Hvala Vam što ste došli da ispratite ovu akciju i što brinete o najmlađim sugrađanima, jer je to naša budućnost, naša energija i to je nešto u šta treba da ulažemo da bismo imali jaku i snažnu Srbiju, poručio je Jovičić.

 


Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić je istakao da mu je zadovoljstvo što je na opštini Palilula na čijem je čelu predsednik Jovičić koji ima inicijativu i koji puno radi za svoju opštinu.


- Ova inicijativa je izuzetno značajna i pokazuje koliko ova opština ozbiljno radi svoj posao i koliko se ozbiljno bavi baš ljudima. Kao što je predsednik opštine i rekao populaciona politika je izuzetno važna za Srbiju i za grad Beograd. Ništa nam neće vredeti ukoliko ne budemo imali još više dece, jer jedino na taj način ćemo imati budućnost i perspektivu. Znači samo sa decom i sa brigom o njima možemo da mislimo o Srbiji i o Beogradu gradu i republici sa perspektivom i budućnošću - rekao je Radojičić.


On je najavio da se 26. marta održava Evropski kongres koji se bavi populacionom politikom, tačnije bavi se neplodnošću - Želimo na tom sastanku da vidimo gde su Beograd i Srbija i kako ćemo da pomognemo našim građanima koji imaju probleme sa plodnošću da reše taj veliki problem. Vrlo mi je važno da mi kao Grad i kao Republika damo svoj doprinos, a Beograd će u narednom periodu tražiti moduse kako da tim ljudima pomogne - rekao je gradonačelnik i dodao
- Kao što znate Grad Beograd se bavi time da pomogne i porodiljama i deci i ovo što Opština Palilula radi je samo jedan doprinos toj zajedničkoj politici koju vode opštine i Grad Beograd.

 

 

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа