Beograd

Za najmlađe Palilulce 7500 novogodišnjih paketića

Opština Palilula organizovala je u Hali "Aleksandar Nikolić" tradicionalnu novogodišnju priredbu na kojoj je najmlađim Palilulcima podeljeno oko 7500 paketića.

Manifestaciju je otvorio predsednik Opštine Aleksandar Jovičić.
On je istakao da Opština Palilula i ove godine organizuje svečanost dodele novogodišnjih paketića za svu decu sa svoje teritorije, starosti od jedne do šest godina.


- Na ovaj način želimo da pokažemo koliko su nam deca važna i koliko podržavamo napore Vlade i Grada kada su populacione mere u pitanju. Zbog toga smo pozvali gradonačelnika Beograda, čoveka koji je život posvetio deci i njihovom zdravlju. Palilula će nastaviti da ulaže u vrtiće i škole, ali i dati sve od sebe da svaki bračni par od Opštine dobije kolica za bebu – rekao je Jovičić.

 

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić je u obraćanju rekao da će  iz dvorane „Aleksandar Nikolić“ otići izuzetno lepa slika, jer, kako je istakao, nema veće satisfakcije od dečije graje i osmeha za sve ljude koji se trude da obezbede bolju budućnost najmlađim Beograđanima.

 

- Opština Palilula će večeras podeliti oko 7500 paketića, što dovoljno govori o izuzetno ozbiljnom pristupu čelnika Opštine kada je ova manifestacija i briga o deci u pitanju. Grad Beograd takođe brine o najmlađim sugrađanima i u narednom periodu spremili smo oko 200 besplatnih sadržaja za decu i roditelje u okviru "Beogradske zime" – rekao je gradonačelnik i najavio svoje prisustvo na tradicionalnoj novogodišnjoj manifestaciji “Ulica otvorenog srca“ 1. januara u centru Beograda.

 

Prema njegovim rečima, u narednom periodu biće započeta izgradnja još pet dečijih igrališta, od kojih će jedno biti upravo na opštini Palilula. Radojičić je svoj deci Beograda poželeo srećne novogodišnje i božićne praznike i izrazio nadu da će mališani u paketićima koje je obezbedila Opština pronaći poklone koji im se dopadaju.

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа