Beograd

Отворена изложба фотографија "Верски симболи Србије и проглашени победници конкурса

Отварање изложбе и проглашење победника конкурса фотографија ''Верски симболи Србије'' одржано је 11. децембра у Центру за културу "Влада Дивљан", у присуству великог броја посетилаца. Изложбу је отворио помоћник директора Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама Министарства правде Марко Николић.

 

Конкурс и изложбу фотографија са темом ''Верски симболи Србије'' другу годину заредом организују Савет за сарадњу са црквама и верским заједницама Градске општине Палилула и Центар за културу "Влада Дивљан".

Прво место у конкуренцији 50 фотографија пристиглих на конкурс и приказаних на изложбеној поставци припало је фотографији под називом "Путеви господњи" чији је аутор Јан Вало, друго место је освојила фотографија са насловом "Свети Петар и Павле у Расу" аутора Ешрефа Џенефендића, а треће место фотографија "Бали-бегова џамија у Нишу" фотографа Ненада Недомачког.

 

У име Општине Палилула победницима је честитао и поздравио присутне председник општинског Савета за сарадњу са црквама и верским заједницама Мирољуб Несторовић, који је истакао да је циљ организовања конкурса да се прикаже богато културно наслеђе различитих црквених и верских традиција у Србији и промовише и подстиче међуверска сарадња и заштита црквене баштине.

Палилула линкови
Наша кућа Палилула