Beograd

Humanitarni turnir u fudbalu "Petar Vujičić" za dečake Milana i Sašu

Humanitarni turnir u malom fudbalu za seniore "Petar Vujičić" u organizaciji Gradske opštine Palilula održan je 7. oktobra na terenu kod Hrama Svetog Luke u Krnjači. Sredstva prikupljena na turniru od kotizacije učesnika i priloga posetilaca namenjena su kao donacija braći Milanu i Saši Markoviću, koji su izveli početni udarac na prvoj utakmici.

Turnir na kome je učestvovalo 16 timova održava se treću godinu zaredom, a od prošle godine nosi ime Petra Vujičića, u znak sećanja na ovog rano preminulog mladog Palilulca.

Učesnike turnira i posetioce, među kojima su bili predstavnici mnogih sportskih klubova sa Palilule, pozdravio je, u ime Gradske opštine Palilula, član Veća opštine Dejan Cvetković.

 

On je izrazio zahvalnost predsedniku opštine Palilula Aleksandru Jovičiću što je podržao predlog da se turnir nazove po rano preminulom Vujičiću.

Pored fudbala, za posetioce su organizovane društvene timske igre - nadvlačenje konopca i rolanje lopte.

 

Gradska opština Palilula nagradila je pobednike turnira peharima, a svim učesnicima su uručene zahvalnice. Pobednik turnira je FK "Pionir", drugoplasirani je FK "Goranci Palilula", a trećeplasirani FK "Poštar". Najbolji strelac bio je Denis Ahmetović, a pobednik u društvenim igrama ekipa "Sveta Srbija".

Na otvaranju turnira učestvovao je dečiji folklorni ansambl KUD PKB.

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа