Beograd

Трибина о безбедном понашању на матурским прославама

У оквиру пројекта Министарства унутрашњих послова "Матура 2018" посвећеног унапређењу безбедносне културе и заштите ученика завршних разреда средњих школа за време матурских прослава, данас је одржана трибина у Железничко - техничкој школи Београд у улици Здравка Челара.

 

О ризицима и мерама безбедности о којима треба да воде рачуна током манифестација које се организују поводом завршетка средње школе, матурантима ове школе говорили су Бојана Пјановић из Полицијске станице Палилула из Управе криминалистичке полиције и Драган Лончаревић из Полицијске управе саобраћајне полиције.

Ученицима је посебно указано како да се понашају и шта би требало да раде по питању насиља, употребе алкохола, опојних дрога и понашања у саобраћају уколико возе током матурских прослава.

 

-Данашња активност је превентивног карактера, да се презентују теме које су од значаја за унапређење и свођење негативних појава тј. ризика за вас као ученике средње школе на минимум. Законодавац вас је сврстао у категорију пунолетних лица, која самостално сносе одговорност за све оно што ураде, за све недозвољене радње које предузмете и због тога смо данас овде да вам скренемо пажњу, шта је то што не бисте смели да урадите", истакла је Пјановић.

Палилула линкови
Наша кућа Палилула