Beograd

Општина Палилула обележила славу Марковдан

Градска општина Палилула обележила је крсну славу Марковдан јутарњом литургијом у Цркви Светог Марка коју је служило свештенство са владикама и пригодним програмом у Центру за културу "Влада Дивљан".

Председник општине Палилула Александар Јовичић је захвалио гостима што су дошли да увеличају славу и упутио честитке свим грађанима који славе Марковдан.

-Мислим да из дана у дан показујемо да ће општина Палилула бити боље место за живот и да се нећемо сутра постидети пред генерацијама које долазе, да ћемо им оставити здраве темеље да могу да надограђују нашу општину, наш град и нашу земљу - рекао је Јовичић.

 

Поводом обележавања Марковдана Јовичић је уручио јубиларне награде запосленима за рад проведен у Градској општини Палилула и признања општине Палилула појединцима и организацијама у области заштите и безбедности.

Значке у области заштите и безбедности добили су Дјаковић Мића помоћник командира Полицијске испоставе Борча, Миодраг Иветић, председник ДВД Палилула и Јелена Сладојевић, координатор ЦК Палилула. Плакете су додељене ДВД Борча за 120 година постојања и организацији РВС Палилула за 70 година рада.

У програму је учествовао хор студената Православног богословског факултета Универзитета у Београду, који је химном Боже правде отворио свечаност и отпевао неколико старих српских народних песама.

Палилула линкови
Наша кућа Палилула