Beograd

(Copy of) Počelo čišćenje kanala u naselju Mali zbeg u Borči

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić prisustvovao je danas početku radova na čišćenju kanala u naselju Mali zbeg u Borči, na uglu ulica Rastka Nemanjića i Karlovačke mitropolije. On je naglasio da se sa čišćenjem kanala nastavlja i da će u narednih mesec dana biti očišćeno i uređeno 2,6 kilometara kanala na levoj obali Dunava.

 

- Ovo je zaista važno za građane, pogledajte u kakvim nehumanim uslovima su ovi kanali, koliko je tu fekalija, prljavštine, bačenog smeća. Prošle godine smo u tu svrhu odvojili četiri miliona dinara, ove godine šest miliona dinara, a očekujemo i u rebalansu budžeta u junu da odvojimo dodatna sredstva, kako bismo uredili i očistili što više kilometara kanala na levoj obali Dunava - istakao je Jovičić.

Apelovao je na građane da vode brigu o kanalima i da se uzdrže od bacanja smeća nakon čišćenja.

- Ja i ovom prilikom apelujem na građane da ne bacaju otpatke u kanale, jer ćemo ih sada urediti i očistiti, i želimo da u narednim godinama budu u tom stanju u kojem ćemo ih ostaviti za narednih nekoliko dana.

Jovičić je, takođe, najavio da će biti nastavljeno i asfaltiranje ulica na Paliluli, kao i drugi radovi.

- U okviru kapitalnog budžeta od 100 miliona dinara koji ćemo dobiti od Grada već za nekoliko dana krećemo sa asfaltiranjem novih ulica. Za građane Višnjičke banje, Karaburme i Višnjice počinjemo izgradnju teretana na otvorenom, dečijih parkića i uređivanje zelenih površina.

 

Predsednik Opštine je naglasio da će se svakom delu Palilule posvetiti pažnja i da će se raditi na celoj njenoj teritoriji.

- Želimo ravnomeran razvoj naše opštine, svakome ćemo posvetiti pažnju, odvojićemo sredstva da uređujemo našu opštinu, našu Palilulu. U narednom periodu nastavljamo sa projektom "Novo lice Palilule" i mislim da ćemo konačno imati bolje mesto za život. Svi zajedno se borimo da to ostvarimo. Dobijamo od Grada sredstva za tu namenu i mislim da ćemo postići dobre rezultate u budućnosti - istakao je Jovičić.

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа