Beograd

Председник Општине се састао са амбасадором Кубе

Председник општине Палилула Александар Јовичић примио је данас у посету амбасадора Кубе у Србији Густава Тристу дел Тода са којим је разговарао о  сарадњи и представљању кубанске културе на Палилули.

 

Договорено је да се у Центру за културу "Влада Дивљан" организују кубанско вече, вече кубанске литературе и изложба ликовних радова, како би се нашим суграђанима  приближило стваралаштво кубанских уметника.

Јовичић је истакао традиционално добре и пријатељске односе две земље, за које верује да ће наставити да се развијају и у будућности, што потврђује, како је рекао, недавна посета председника Александра Вучића Куби.

Дел Тодо је изразио задовољство предлозима за сарадњу које је чуо у разговору са Јовичићем, јер како је нагласио, култура је душа народа. Такође, је подвукао да је одушевљен што се из године у годину повећава број грађана Србије који посећује Кубу.

Саговорници су током разговора истакли да је 2018. година значајна због обележавања 75 година дипломатских односа Србије и Кубе и да представљање Кубе на Палилули обогаћује односе две земље који су већ на тако високом нивоу.

Палилула линкови
Наша кућа Палилула