Beograd

Сертификати школе пчеларства ученицима Пољопривредне школе ПК Београд

Председник општине Палилула Александар Јовичић уручио је данас ученицима Пољопривредне школе са Домом ученика ПК Београд сертификате школе пчеларства коју су похађали у организацији Друштва пчелара Београд.
 
Сертификате о успешно завршениј школи пчеларства коју седам година води Друштво пчелара Београд и из које је до сад изашло око 750 младих будућих пчелара добило је 12 ученика палилулске Пољопривредне школe.
 
 
У Заводу за унапређење образовања и Министарству просвете у току је процес верификовања занимања пчелар како би постало образовни профил у пољопривредним школама и тако се задовољиле потребе и жеље младих људи да се баве пчеларством. 
 
Јовичић је честитао ученицима на добијеним сертификатима и захвалио Друштву пчелара Београд и Пољопривредној школи што брину о младим људима и подстичу их да се баве нечим што воле и што је добро и за њих и за цело друштво. Он је истакао да могу да рачунају на подршку Општине и Града, како би убудуће могли још више да се посвете  младим људима који хоће да се баве пчеларством и траже своју шансу у том послу.
 
Уручењу сертификата присуствовали су председник Друштва пчелара Београд Слободан Чумић и директор Пољопривредне школе са Домом ученика ПК Београд Драган Филипови.
 
 
 
 
Палилула линкови
Наша кућа Палилула