Beograd

Mališani Ovče dobili novi vrtić "Srna"

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić obišao je danas sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim novootvoreni vrtić u Ovči za koji je Grad izdvojio 15 miliona dinara.

Novi vrtić "Srna" smešten je u Biblioteci "Milutin Bojić" čiji je  deo prizemlja objekta  adaptiran i pretvoren u vrtić sa tri prostorije,  kuhinjom, i  pomoćnim prostorom. Kapacitet vrtića je 54 mesta za  dve mešovite grupe dece.

 

"Ovo je nastavak politike koju sprovodimo, da svaki slobodan prostor, da li u školi ili gde god je to moguće adaptiramo i  otvorimo nova mesta za mališane u vrtićima i na taj način smanjimo liste čekanja. To je politika od koje nećemo odustati, da svaki mališan na teritoriji Beograda ima svoje mesto u vrtiću", istakao je Mali.

Gradonačenik je najavio da će se u Ovči graditi kombinovana ustanova sa vrtićem i centralnom kuhinjom iz koje će se distribuirati obroci za vrtiće na levoj obali Dunava. "Tako će biti pokriveni svi vrtići u ovom delu Beograda i biće brže i efikasnije naravno i bezbednije", naglasio je Mali. 

On je istakao da se iz dana u dan smanjuju liste čekanja  otvaranjem  većeg broj mesta u vrtićima u Beogradu. Samo za 2018. godinu planirano je 2.000 novih mesta. U Borči će dva objekta biti nadzidana za vrtiće čime  će se dobiti mesta za 500 mališana.

"Završili smo konsolidaciju finansija grada Beograda, vratili smo 500 miliona evra starih dugova koje nam je ostavila prethodna gradska vlast i sada imamo novca i bavimo se kanalizacijom i vodovodom i novim fasadama, ali i ulaganjem u vrtiće kao što je ovaj ovde u Ovči", rekao je Mali.

Jovičić je zahvalio gradonačelniku Beograda što je investicija od 15 miliona dinara došla baš u Ovču. 

 

"Bilo nam je potrebno da deca imaju adekvatan prostor gde mogu na kvalitetan način da borave. Centralna kuhinja je nešto što će biti u budućnosti tema broj jedan za ovaj ovde deo, za levu obalu Dunava  i očekujemo snažnu podršku grada Beograda", rekao je Jovičić i dodao:

"Mi ćemo nastaviti da pratimo politiku grada Beograda kad govorimo o  kvalitetu prema svim našim socijalnim grupama, prema deci, najstarijim sugrađanima i prema svim kategorijama našeg društva.  S tim u vezi Opština Palilula nastaviće da dodeljuje kolica za naše mlade bračne parove kad dobiju bebu, đaci prvaci dobijaće i dalje sve što je neophodno od školskog pribora za polazak u prvi razred. Nadam se da ćemo zajednički uspeti da obezebedimo što bolje uslova za naše najmlađe sugrađane i za njihove roditelje"; naglasio je Jovičić.

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа