Beograd

Edukativne radionice o zdravlju u paliluskim vrtićima

Prva edukativna radionica o zdravlju za decu od tri do šest godina u okviru projekta "Tiršova u lokalnoj zajednici", održana je danas u vrtiću "Dunavska bajka" u Borči i početak je realizacije protokola o saradnji koji su potpisale Gradska opština Palilula i Univerziteska dečja klinika.


 

Milica Pavićević, glavna sestra Univezitetske dečje klinike u Tiršovoj je rekla da je cilj projekta da na edukativan i kreativan način lekari i medicinske sestre približe deci bele mantile kojih se svi plaše i da im istaknu značaj higijene ruku. "Drugi cilj je da pokažemo da je Univerzitetska dečja klinika prijatelj dece ne samo kod nas na Klinici nego i u lokalnoj zajednici", istakla je Pavićević. 

Član Veća opštine Palilula Jovana Kostić je najavila da se projekat, kojim će se deci probližiti profesija lekara i to koliko je važno da brinu o svom zdravlju, nastavlja sledeće godine u ostala 34 vrtića palilulske Predškolske ustanove "Boško Buha".

"Gradska opština Palilula na čelu sa predsednikom Aleksandrom Jovičićem dosta pažnje posvećuje socijalnoj politici, tako da je ova edukacija najmlađih samo jedan od projekata u nizu tako važnih aktivnosti", istakla je Kostić i podsetila da se sledećeg vikenda održava podela novogodišnjih paketića za više od 7. 500 mališana sa Palilule, a prvog janura manifestacija "Ulica otvorenog srca" u Borči.
 

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа