Beograd

Едукативне радионице о здрављу у палилуским вртићима

Прва едукативна радионица о здрављу за децу од три до шест година у оквиру пројекта "Тиршова у локалној заједници", одржана је данас у вртићу "Дунавска бајка" у Борчи и почетак је реализације протокола о сарадњи који су потписале Градска општина Палилула и Универзитеска дечја клиника.


 

Милица Павићевић, главна сестра Унивезитетске дечје клинике у Тиршовој је рекла да је циљ пројекта да на едукативан и креативан начин лекари и медицинске сестре приближе деци беле мантиле којих се сви плаше и да им истакну значај хигијене руку. "Други циљ је да покажемо да је Универзитетска дечја клиника пријатељ деце не само код нас на Клиници него и у локалној заједници", истакла је Павићевић. 

Члан Већа општине Палилула Јована Костић је најавила да се пројекат, којим ће се деци проближити професија лекара и то колико је важно да брину о свом здрављу, наставља следеће године у остала 34 вртића палилулске Предшколске установе "Бошко Буха".

"Градска општина Палилула на челу са председником Александром Јовичићем доста пажње посвећује социјалној политици, тако да је ова едукација најмлађих само један од пројеката у низу тако важних активности", истакла је Костић и подсетила да се следећег викенда одржава подела новогодишњих пакетића за више од 7. 500 малишана са Палилуле, а првог јанура манифестација "Улица отвореног срца" у Борчи.
 

Палилула линкови
Наша кућа Палилула