Beograd

Paketi zamrznute hrane za 50 najugroženijih porodica

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić uručio je danas 50 paketa zamrznute hrane najugroženijim porodicama sa evidencije Centra za socijalni rad Palilula, koje je Opština obezbedila u saradnji sa kompanijom Frikom. 

Drugu godinu zaredom Opština Palilula uz podršku Frikoma organizuje ovu akciju, kako bi pomogla onima kojima je pomoć najpotrenija.

 

"Na ovaj način želimo da damo mali doprinos i da pozovemo sve kompanije da pomognu. Kao država, kao Opština i Grad borimo se da imamo što manje siromašnih, da imamo što više građana koji imaju prihode i mogu da izdržavaju svoje porodice, ali naravno uvek se nađu oni kojima je pomoć najpotrebnija i mi pokušavamo na ovaj način da damo svoj doprinos", rekao je Jovičić.

Tom prilikom je naglasio značaj saradnje sa kompanijama "velikog srca", kako je rekao, koje su spremne da zajedno sa Opštinom pomognu ljudima da im se obezbede elementarni uslovi za život. 

 

"Kao što znate u bliskoj prošlosti smo uspeli u naselju Kovilovo da rešimo krov jedne zgrade gde imamo više od 30 porodica koje su živele u zaista nehumanim uslovima. Sada nastavljamo sa drugim kompanijama ovakve projekte. Još jednom pozivam sve opštine, sve kompanije da se priključe da pomažemo jedni drugima, da ne okrećemo leđa jedni drugima, da ne okrećemo glavu od onih kojima je pomoć najpotrebnija, jer samo tako ćemo im obezbediti što bolje uslove za život", naglasio je Jovičić i dodao:

"Jasno stojimo iza toga, da je pomoć ovim ljudima potrebna i mi ćemo je uvek nesebično dati", istakao je predsednik Opštine Palilula.

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа