Beograd

Opština počela čišćenje kanala na levoj obali Dunava

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić obišao je danas  radove na čišćenju kanala u Kotežu u Ulici Sutjeska osma. Čišćenje ovog kanala dužine 383 metra predstavlja početak akcije u okviru projekta "Očistimo kanale na levoj obali Dunava" za koji je Opština izdvojila više od 3. 800.000 dinara do kraja godine.

 

"Kao što se vidi nehumani su uslovi, kanali su zatrpani i godinama unazad nisu čišćeni, ima dosta fekalija u tim kanalima koje moramo sada izvaditi i tretirati postupkom remedijacije tj. sanacijom zagađenog zemljišta", rekao je Jovičić.

On je istakao da će u sledećih petnaestak dana biti očišćeno gotovo kilometar i osamsto metara kanala na levoj obali Dunava i apelovao na građane da ne sprovode cevi iz domaćinstva u kanale kad oni  budu očišćeni. 

"Apelujem na građane da ukoliko su ubacili neku cev iz domaćinstva u kanal da to više ne čine, jer nemoguće je živeti u uslovima gde vam je septička jama gotovo ispred kuće i gde se zgrade i kuće priključuju na ove kanale. Mi ćemo se kao Opština potruditi, uprkos skromnim nadležnostima, da očistimo ove kanale, da pokušamo da imamo zdravu okolinu za život i zato tražimo i podršku građana da čuvamo naše zelene površine u budućnosti", naglasio je Jovičić.

Tom prilikom je najavio da će u budžetu za 2018. godinu biti izdvojeno više od šest miliona dinara za ovu namenu.

Očekujemo da očistimo još dva i po do tri kilometra ovih kanala. Ukupno će to biti oko pet kilometara kanala, što će omogućiti građanima bolji, lakši, i rekao bih zdraviji život u ovom delu Palilule", istakao je Jovičić.

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа