Beograd

Мали и Јовичић о пројекту "Да се ради и гради по твом".

Градоначелник Београда Синиша Мали посетио је данас Градску општину Палилула где је заједно са председником Општине Александром Јовичићем разговарао са грађанима о пројекту "Да се ради и гради по твом". 

Mали је на основу интересовања грађана на Палилули констатовао да је одзив грађана за пројекат „Да се ради и гради по твом“, који је град покренуо пре неколико дана одличан и да велики број људи већ предлаже своје идеје.

 

Одзив грађана је невероватан, ја сам презадовољан. Велики број људи даје предлоге“, рекао је Мали и подсетио да за пројекат Град издваја 200 милиона динара, а свака општина по још десет милиона динара. „Имамо довољно новца да видимо шта можемо да променимо и уредимо, како би Београд био лепши и боље место за живот“, подвукао је Мали.

Грађани Борче траже дом здавља. То је већ у плану у буџету за наредну годину и већ смо у неким активностима и корак испред грађана, али добра је ствар и страшно је важно да се сви укључимо у овај процес“, рекао је Мали. Међу предлозима су и они да се постављају теретане на отвореном, граде вртићи, стазе за бициклиште, уређују фасаде… „Није важно шта су предлози, шта год да људи имају као идеју, кандидујте идеју, гласаћемо и то ћемо и да урадимо", нагласио је градоначелник. 

Јовичић је рекао да ће Општина Палилула у наредних неколико дана поставити штандове широм Палилуле, и да ће са свим председницима скупштина станара разговарати, како би учествовали у пројекту и гласали за идеје, јер циљ нам је, како је рекао, да сваког грађанина питамо шта жели у својој улици, кварту, општини, граду.

 

Он је изразио захвалност Граду за издвојених 200 милиона динара, уз још око 170 милиона динара које ће издвојити општине. „То је скоро 400 милиона којим ће се омогућити да грађани гласају за пројекте које желе да се остваре на њиховој општини. Грађани Борче желе Дом здравља, у Крњачи канализацију, док је са десне обале Дунава веће интересовање ка зеленим површинама и паркићима“, рекао је Јовичић. 

Градоначелник је објаснио да су сви предлози на сајту bgportal.rs као и на Беоком апликацији, тако да грађани већ могу да виде на који начин и о чему људи размишљају. Каже да су међу предлозима који су до сада стигли, и онај за изградњу метроа у Београду. На том се пројекту интензивно ради, додао је Мали и навео да је он ипак, ван буџета од 200 милиона динара, али да ће изградња метроа свакако почети 2020. године.

Погледајте видео запис

Палилула линкови
Наша кућа Палилула