Beograd

Одржана трибина "Стоп породичном насиљу"

Градска општина Палилула прикључила се трибином "Стоп породичном насиљу" 7. децембра, глобалној, светској кампањи "Шеснаест дана активизма", која почиње 25. новембра Међународним даном борбе против насиља над женама, а завршава се 10. децембра Међународним даном људских права. 

Јована Костић члан Већа Градске општине Палилула је навела да Општина Палилула већ другу годину заредом на иницијативу председника Александра Јовичића подржава кампању "16 дана активизма" и да је циљ трибине да се из стручног угла сагледа проблематика породичног насиља.

"Желимо да пошаљемо поруку да насиље међу људима, односно децом које је учестало треба да престане на сваком нивоу и да је то нешто што треба свакако да се искорени", нагласила је Костићева. 

 

На трибини су учествовали представници Полицијске станице Палилула, Првог основног јавног тужилаштва, Центра за социјални рад и Аутономног женског центра, чија сарадња и координирано  деловање доприноси спречавању породичног насиља, посебно над женама и децом.

Поручено је да жртве насиља могу да се обрате за помоћ било којој од ових институција.

"Министарство унутрашњих послова има веома значајну улогу у превентивној заштити и пружању подршке жртвама насиља у породици. Од кључног значаја је да у сарадњи са свим другим институцијама система оснажимо жене и овом приликом желимо да пошаљемо транспарентну поруку - да су жене стуб породице, да су то мајке, симбол потомства и самим тим треба да предузмемо све неопходне механизме да бисмо их заштитили и пружили неопходну подршку", нагласила је Бојана Пјановић, инспектор Полицијске станице Палилула.

Палилула линкови
Наша кућа Палилула