Beograd

Београд и Палилула добијају најмодернију пијацу у овом делу Европе

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић обишао је данас са градоначелником Београда Синишом Малим радове на изградњи нове Палилулске пијаце, која ће по завршетку радова бити најмодернија пијаца у овом делу Европе. Радови ће  трајати до пролећа 2019. године.

 

Градоначелник је нагласио да ће Палилулска пијаца бити образац, односно пример како би у будућности требало да изгледају све градске пијаце.

"Палилулска пијаца ће за 18 месеци бити најмодернија пијаца у овом делу Европе. Простираће се на четири нивоа, од чега ће два бити резервисана за подземне гараже, а два за пијацу која ће бити затвореног типа, па комфор суграђана неће зависити од временских прилика – рекао је Мали.

Према његовим речима у протекле три године на свакој пијаци на територији града Београда урађено је понешто – нове тезге, асфалт, мреже за заштиту од птица. 

"Све то има за циљ да угођај наших суграђана приликом одласка на пијацу буде потпун. Уређујемо пијаце на читавој територији града, али Палилулска пијаца ће бити потпуно нова и другачија. Желимо да покажемо колико се Београд брзо мења, колико постаје лепши и бољи – нагласио је Мали и додао да је зато важно да буду уређене и фасаде на зградама у близини Палилулске пијаце, између осталог и на згради Пете београдске гимназије, за шта је већ обезбеђен новац у буџету, закључио је градоначелник.


Председник Општине Палилула Алексадар Јовичић је рекао да не постоји лепши осећај него када Град прихвати иницијативу грађана и крене у решавање проблема.

"Ово је огромна инвестиција на територији наше општине. Површина новоизграђене пијаце биће 12.000 квадратних метара. Такође, поносан сам на чињеницу да смо веома брзо реаговали када су нам се грађани жалили на привремене нелегалне објекте овде у близини, па је започет процес њиховог уклањања. Уместо тога, правићемо урбане џепове и зелене површине, где ће грађани моћи да проводе слободно време. Овај део Палилуле био је запуштен, али ће након реконструкције изгледати потпуно другачије", истакао је Јовичић.

Обиласку су присуствовали помоћник градоначелника Борко Милосављевић, главни градски урбаниста Милутин Фолић, као и директор ЈКП „Градске пијаце” Иван Сочо.

Палилула линкови
Наша кућа Палилула