Beograd

(Copy of) Plastenici za poljoprivrednike sa Palilule

Gradska opština Palilula je poljoprivrednicima sa svoje teritorije dodelila 34 plastenika, a porodica Blagojević iz Borče je prva u nizu porodica u čijem je dvorištu danas postavljen prvi plastenik.

Porodicu Blagojević obišao je predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić i tim povodom izjavio da Palilula u odnosu na ostale beogradske opštine ima najviše potencijala za proizvodnju hrane, jer njenu teritoriju čini 44 hiljade hektara poljoprivrednog zemljišta.

„Došli smo na ideju da pokrenemo jednu ovakvu akciju i dodelimo 34 plastenika na teritoriji opštine Palilula za poljoprivrednike koji su se javili na konkurs i koji će u narednim mesecima svoje proizvode prodavati na svim pijacama u Beogradu“, rekao je Jovičić.

On je istakao da je svaki plastenik površine 75 metara kvadratnih, a da je iz opštinskog budžeta za 34 plastenika izdvojeno 4 miliona dinara.

„Puno mi je srce kada vidim jednu porodicu koja živi i izdržava se od svoga rada, svakodnevno proizvode hranu i nadam se da će im ovaj plastenik doneti još veće prihode“, naglasio je predsednik.

Jovičić je najavio da će opština i u narednim godinama nastaviti da podržava poljoprivrednike sa Palilule, dodajući da će opština potražiti pomoć Ministarstva poljoprivrede, Grada Beograda i svih ostalih institucija kako bi se poljoprivredna proizvodnja na Paliluli pospešila.

Domaćica Gordana Blagojević je ispred svoje porodice zahvalila opštini na vrednom daru, koji, kako je istakla, za nju i njenu porodicu označava jedan novi početak u gajenju povrća.

Korisnicima je opština pored plastenika obezbedila i sistem navodnjavanja „kap po kap“, montažu i obuku za korišćenje.

Jovičić je najavio da će opština i u narednim godinama nastaviti da podržava poljoprivrednike sa Palilule.

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа