Beograd

Решен проблем канализације у стамбеним блоковима у Крњачи иза "Метроа"

Проблем колекторског канализационог пречистача у Крњачи, у стамбеним блоковима 6, 8, 9 и 10 иза "Метроа" на Зрењанинском путу биће решен, саопштили су данас становницима овог насеља председник Градске општине Палилула Александар Јовичић и градски менаџер Горан Весић.

 

Од данас ЈКП Београдски водовод и канализација преузимају одржавање канализационог и водоводног система у њиховом насељу за које је до сада било задужено предузеће "Нови расадници" које одлази у стечај.

Градски менаџер Горан Весић је рекао: "Решавањем овог проблема бавимо се већ шест месеци и сада се десило да смо буквално при крају. ЈКП Београдски водовод и канализација преузима одржавање овог канализационог и водоводног система", истакао је Весић.

Он је објаснио на који начин ће то бити реализовано: "У међувремену завршава се легализација те водоводне мреже која, нажалост, иако је урађена није легализована никад. Мрежа ће прећи у надлежност Града чиме ће се стећи услови да је ми следеће године потпуно нормално одржавамо и да издвојимо 50 милиона динара за реконструкцију црпне станице која овде постоји, која такође није у добром стању. Ми смо ове године имали тај новац али нисмо могли да га потрошимо јер црпна станица није припадала Граду. Сада ћемо тај проблем решити, следеће године ће те паре бити уложене, црпна станица ће бити реконструисана. Тако да је проблем ових људи решен", нагласио је Весић.

Јовичић је захвалио градском менаџеру и директору ЈКП Београдски водовод и канализација што је решен примарни проблем људу у овом насељу, а то одржавање водоводне и канализационе мреже.

Што се тиче канализације на левој обали Дунава истакао је да је то огроман вишедеценијски проблем и најавио могућности његовог решавања:

"Очекујемо да ће до првог јануара бити одобрено од Европског инвестиционог фонда 40 милиона евра да се започне пројектовање и изградња црпне станице број 2 и да комплетно овај део леве обале добије каналаизацију после готово 30 година. Ово више није пољопривредно земљиште, ово више није, рекао бих село ово је постао град који нема канализацију", рекао  је Јовичић.

Нагласио је да тај проблем мора хитно, муњевито да се решава како би се зауставили проблеми и санитарне и сваке друге природе.

"С тим у вези градска управа заиста даје свој максимум да пронађу средства да урадимо све неопходне пројекте и да почетком следеће године започнемо изградњу црпне станице број 2 и да се примарна и секундарна мрежа пројектује паралелно са том изградњом, да би у годинама које долазе ови људи коначно добили канализацију. Још једанпут кажем сваког дана сам овде на терену ово је највећи проблем за град Београд и молим све људе да се укључе у решавање истог јер сматрам да у 21. веку морамо решавати елементарне услове за живот", истакао је Јовичић.

Палилула линкови
Наша кућа Палилула