Beograd

Међународни турнир у рвању Трофеј "Победник" у Падинској Скели

Под покровитељством Градске општине Палилула биће одржан пети Међународни рвачки турнир у слободном стилу Трофеј "Победник", 2. децембра у спортској хали у Падинској Скели, најављено је на конференцији за новинаре којој је присуствовао председник Градске општине Палилула Александар Јовичић.

 

На турниру који организује Рвачки клуб "Победник" из Борче уз подршку Општине Палилула и Рвачког савеза Србије учествоваће више од 300 дечака и девојчица из Шведске, Словачке, Хрватске, БиХ, Македоније, Грчке, Бугарске, Србије, као и тренер и такмичари иранске репрезентације, која важи за једну од најјачих и најмоћнијих селекција у рвању.

Јовичић је изразио задовољство што ће Општина Палилула бити домаћин такмичарима великог броја земаља и што се турнир одржава у хали у Падинској Скели, јер, како је рекао, не морају нужно тако велика такмичења увек да се одржавају у центру града у салама које већ имају своју традицију.

"Трудићемо се да будемо добри домаћини и да учесници турнира из наше земље оду са најлепшим утисцима", нагласио је Јовичић.

Он је истакао да ће Општина подржавати сва спортска друштва са Палилуле и у будуће.

"Ми ћемо као Oпштина подржавати сва спортска друштва сходно нашим могућностима и увек ћемо се борити за динар више ка спорту, ка младости, ка нашој омладини, како би стицала навике према здравом животу, спорту и стварала такмичарски дух, који ће сутра преточити и у своје свакодневне активности", истакао је Јовичић.

Председник Рвачког клуба "Победник" Александар Гачановић је захвалио председнику Александру Јовичићу што се залаже из све снаге за спорт на левој обали Дунава.

Секретар Рвачког савеза Србије Милан Јелић захвалио је Јовичићу на подршци рвчаком спорту и на помоћи у организовању последњег првенства Европе у рвању одржаног у Хали Александар Николић.
.

Палилула линкови
Наша кућа Палилула